Floricele de porumb (popcorn)

1K

Cine nu este amator de floricele de porumb? Atunci cand sunt insotite de o bere rece sau un suc pot fi un snack delicios.

Exista in magazine plicuri cu floricele de porumb care pot fi facute la cuptorul cu microunde si au diverse arome, dulci sau sarate.

In reteta aceasta va invat cum sa faceti floricele de porumb direct din boabele de porumb, la tigaie.

Cum se prepara floricele de porumb?

La magazinele alimentare veti gasi, de obicei, pungi cu boabe de porumb pentru floricele. Aceste boabe sunt diferite de cele din care se face malaiul sau ale porumbului galben de la conserva, fiind mai ovale si putin ascutite la varf.

porumb pentru floricele de porumb

Incingeti o tigaie adanca (wok) pe aragaz, la foc mediu-mare si puneti 1 lingura de ulei de floarea soarelui. Adaugati 4-5 linguri de porumb de floricele, amestecati si puneti putina sare. Apoi puneti capacul la tigaie. In scurt timp boabele vor incepe sa sara si sa se desfaca in floricele.

Cand nu mai auziti zgomot in tigaie inlturati si transferati floricelele intr-un bol, de unde pot fi servite. Aveti grija sa nu lasati prea mult floricelele in tigaie pe foc, altfel se vor arde.

Sa trecem la treaba si sa vedem care sunt ustensilele, ingredientele si cantitatile lor precum si pasii pentru se prepara floricele de porumb.

 

Floricele de porumb sau popcorn

Bunica avea in gradina pe langa porumbul pentru malai si animale, porumb pentru floricele. Spre deosebire de cel obisnuit, boabele porumbului de floricele sunt tepoase la varf, dept pentru care atunci cand le curatam de pe drug trebuia sa fiu atent pentru ca ma puteam zgaria. Iarna, cand stateam cu totii in casa mama ne pregatea cate un castron mare de floricele.
Acum se gaseste in magazine, la plicuri, de la diversi producatori. Prefer sa fac eu floricelele pentru ca cele din comert pentru cuptorul cu microunde au cam multa sare si chimicale (arome).
Timp pregatire 15 minutes

Equipment

  • 1 tigaie wok sau cratita cu capac

Ingredients

  • 200 g boabe de porumb de floricele
  • sare
  • ulei

Instructions

  • Incingeti o tigaie inalta sau o oala pe aragaz.
  • Adaugati cateva boabe de porumb, astfel incat tot fundul tigaii sa fie acoperit. Lasati putin sa se incinga boabele dupa care adaugati 1 lingura de ulei (nu prea mult, altfel devin lipicioase).
    popcorn
  • Puneti capacul la oala si asteptati. In scurt timp boabele vor incepe sa sara, sa se desfaca. Aveti grija sa nu le lasati prea mult altfel se vor arde. Cand au sarit toate luati de pe foc si puneti intr-un bol de sticla. Adaugati sare dupa gust.
Meniu: Gustari
Bucataria: Americana, Mexican, Romana
Cuvant cheie: floricele de porumb, popcorn

Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!

Pentru alte retete si idei de gustari vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like 0
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close