Floricele de porumb (popcorn)

138

Cine nu este amator de floricele de porumb? Atunci cand sunt insotite de o bere rece sau un suc pot fi un snack delicios.

Exista in magazine plicuri cu floricele de porumb care pot fi facute la cuptorul cu microunde si au diverse arome, dulci sau sarate.

In reteta aceasta va invat cum sa faceti floricele de porumb direct din boabele de porumb, la tigaie.

Floricele de porumb sau popcorn

Bunica avea in gradina pe langa porumbul pentru malai si animale, porumb pentru floricele. Spre deosebire de cel obisnuit, boabele porumbului de floricele sunt tepoase la varf, dept pentru care atunci cand le curatam de pe drug trebuia sa fiu atent pentru ca ma puteam zgaria. Iarna, cand stateam cu totii in casa mama ne pregatea cate un castron mare de floricele.
Acum se gaseste in magazine, la plicuri, de la diversi producatori. Prefer sa fac eu floricelele pentru ca cele din comert pentru cuptorul cu microunde au cam multa sare si chimicale (arome).
Timp pregatire 15 minute

Ustensile

  • 1 tigaie wok sau cratita cu capac

Ingrediente

  • 200 g boabe de porumb de floricele
  • sare
  • ulei

Instructions

  • Incingeti o tigaie inalta sau o oala pe aragaz.
  • Adaugati cateva boabe de porumb, astfel incat tot fundul tigaii sa fie acoperit. Lasati putin sa se incinga boabele dupa care adaugati 1 lingura de ulei (nu prea mult, altfel devin lipicioase).
    popcorn
  • Puneti capacul la oala si asteptati. In scurt timp boabele vor incepe sa sara, sa se desfaca. Aveti grija sa nu le lasati prea mult altfel se vor arde. Cand au sarit toate luati de pe foc si puneti intr-un bol de sticla. Adaugati sare dupa gust.
Curs: Gustari
Bucataria: American, Mexican, Romana
Cuvant cheie: floricele de porumb, popcorn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close