File de dorada, mix de cartofi la cuptor, salsa
Azi va propun cateva preparate care, impreuna, pot fi o masa de weekend reusita, pentru toate gusturile: file de dorada, mix de cartofi la cuptor si salsa.
Pentru a fi siguri ca terminati la timp si nu tineti infometata familia pofticioasa prea mult timp, trebuie sa va pregatiti toate ingredientele din timp si sa incercati sa gatiti preparatele, pe cat se poate, in acelasi timp. De exemplu, prepararea cartofilor dureaza cam o ora, timp in care va puteti ocupa de peste si de salsa.
File de dorada
Incepeti prin a fileta pestele (daca nu ati luat deja fileuri de la magazin. Sunt doua modalitati de filetare: cu oase sau fara oase.
Daca vreti sa obtineti fileuri fara oase procedati astfel: faceti o taietura de la capul pestelui pana sub cele doua aripioare din fata, apoi taiati coada. Crestati in lungul coloanei vertebrale si a aripioarei dorsale pana ajungeti la oase, apoi taiati peste oasele coastelor si in lungime pana la coada. Aplicati acest procedeu pe ambele parti.
Daca nu va deranjeaza oasele si vreti sa le inlaturati atunci cand serviti, taiati pestele in interior, pe langa coloana vertebrala, pe ambele parti, taind oasele coastelor.
Prajiti apoi fileurile intr-o tigaie neaderenta, cu putin ulei.
Prepararea cartofilor
Cartofii se curata de coaja si se fierb in apa cu sare timp de 10 minute. Apoi faceti o marinada cu ulei, usturoi, sare si mirodenii (eu folosesc mix mediteranean sau mirodenii pentru peste), amestecati cu cartofii si puneti intr-o tava. Dati la cuptor la 180 de grade pana cand se rumenesc (cam 20 de minute).
Salsa de legume
Pentru salsa puteti folosi orice fel de legume: rosii, castraveti, ardei, tulpina de telina, patrunjel, avocado, ceapa verde. Curatati legumele si taiati-le cubulete marunte, apoi amestecati-le intr-un bol cu sare, zeama de la o lamaie si ulei de masline.
Cand toate preparatele sunt gata aranjati frumos pe farfurie si serviti.
Sa trecem la treaba
Puteti urmari pasii in videoclipul de aici.


File de dorada, mix de cartofi la cuptor, salsa
Equipment
- 1 cutit legume
- 1 Cutit bucatar
- 1 cutit de filetat
- 1 tocator
- 1 bol de sticla
- 1 tava de copt
- 1 cratita
- 1 storcator de lamaie
- 1 tigaie neaderenta
Ingredients
Fileuri de dorada
- 4 dorade potrivite
- sare
- ulei
Mix de cartofi
- 1 kg cartofi galbeni/rosii
- 1 kg cartofi dulci
- sare
- ulei de masline
- mirodenii
Salsa de legume
- 2 ardei capia
- 6-7 rosii cherry
- 2 tulpini telina
- 4 cepe verzi
- 1 legatura patrunjel
- 1 lamaie
- 1 ceapa rosie
- 1 avocado
Instructions
Prepararea pestelui
- Filetati dorada
- Dati cu sare si prajiti uniform, pe ambele parti, in tigaia neaderenta in care ati pus putin ulei
Prepararea cartofilor
- Curatati cartofii de coaja
- Taiati rondele
- Fierbeti in apa cu sare timp de 10 minute
- Puneti uleiul, sarea, mirodeniile si usturoiul tocat marunt intr-un bol
- Adaugati cartofii fierti si scursi de apa si amestecati
- Puneti intr-o tava si dati la cuptor la 180 grade timp de 20 de minute
Preparare salsa
- Curatati legumele si taiati-le marunt
- Curatati avocado si taiati-l si pe el marunt
- Puneti toate legumele intr-un bol si amestecati cu sare, zeama de lamaie si ulei de masline
Video
Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!
Pentru alte sugestii de meniuri vizitati sectiunea de aici.