Ficatei, stir fry de legume, noodles de hrisca

580

Ficatei, stir fry de legume, noodles de hrisca

Pentru azi am pregatit un meniu de pranz consistent, din ficatei, stir fry de legume, noodles de hrisca.

Am folosit ficat de porc, legumele au fost ceapa rosie, morcov, ardei, dovlecel si ciuperci iar taieteii de hrisca se gasesc sub denumirea de soba noodles in magazine.

Pentru a pregati acest meniu si a avea cam toate preparatele gata cam in acelasi timp am facut urmatorii pasi.

Cum se prepara un meniu cu ficatei, stir fry de legume, noodles de hrisca

Mai intai am pregatit ficatul de porc. Puteti folosi si de vita sau de pui, in functie de preferinte. Ficatul l-am taiat de dimineata bucatele, dupa care l-am lasat in lapte, intr-o caserola, la frigider cam 2-3 ore. Am incins putin ulei de masline intr-o tigaie adanca (wok). Am scurs ficatul de surplusul de lapte intr-o sita apoi l-am adaugat in tigaie. Am mai pus cam 50ml de vin rosu, cimbru si usturoi si tot cam 50ml de apa, dupa care l-am fiert, cu un capac pe tigaie, timp de 10-15 minute, urmarind sa nu scada apa foarte mult. Apoi am adaugat niste sare, l-am mai lasat in tigaie inca 5 minute si am tras tigaia deoparte. Ficatul l-am pus intr-un vas de sticla, cu capac, sa nu se raceasca.

Am pus o oala cu apa si sare pe aragaz la foc mare, pentru noodles si pana a fiert apa am facut stir-fry-ul.

Aceeasi tigaie in care am facut ficateii am folosit-o pentru stir fry. Am mai adaugat putin ulei in tigaie. Legumele au fost curatate inainte si taiate bastonase subtiri. Le-am calit pe rand, la foc mare, adaugandu-le la interval de 2-3 minute. Mai intai morcovii, apoi ardeii, ceapa, dovleceii si in cele din urma ciupercile. Am pus sare si usturoi pudra (sau pudra) si cand au fost gata (cam in 10 minute) am oprit focul la aragaz.

In timpu asta apa din oala fierbe. Am adaugat taieteii de hrisca si i-am fiert 5 minute, dupa care i-am strecurat intr-o strecuratoare in chiuveta sub apa rece. I-am pus inapoi in oala si i-am stropit cu putin ulei de masline, amestecandu-i, pentru ca sa nu devina lipiciosi.

Cand am servit am pus pe o farfurie cate putin din fiecare preparat.

Sa trecem la treaba si sa vedem care sunt ustensilele, ingredientele si cantitatile dar si pasii pentru prepararea unui meniu cu ficatei, stir fry de legume, noodles de hrisca

Ficatei, stir fry de legume, noodles de hrisca

Un meniu de pranz usor cu ficatei, stir fry de legume, noodles de hrisca
Servings 6
Timp pregatire 15 minutes
Timp gatire 30 minutes
Timp total 45 minutes

Equipment

  • 1 oala cu apa
  • 1 wok
  • 1 strecuratoare
  • 1 cutit legume
  • 1 Cutit bucatar
  • 1 tocator
  • 1 bol de sticla

Ingredients

  • 1 kg ficatei porc, vita sau pui
  • 1 pachet noodles de hrisca
  • 2 cepe rosii
  • 2 morcovi
  • 1 jumatate dovlecel
  • 200 g ciuperci
  • lapte
  • 50 ml vin rosu
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • usturoi pudra
  • cimbru

Instructions

  • Taiati ficateii bucatele micute si lasati-le in lapte, la frigider, timp de 2-3 ore.
  • Scoateti ficateii si lasati sa se scurga de lapte intr-o strecuratoare.
  • Incingeti putin ulei intr-o tigaie adanca (wok) pe foc si puneti ficateii impreuna cu putina apa si putin vin rosu, piper, cimbru si usturoi.
  • Fierbeti la foc mic 10 minute, sub capac. Luati capacul si lasati sa scada putin.
  • Dati deoparte intr-un bol acoperit.
  • Puneti o cratita cu apa si sare la fiert.
  • Curatati legumele si taiati-le bastonase.
  • Puneti 2 linguri ulei in tigaia adanca si incepeti sa sotati legumele pe rand, cate 1-2 minute fiecare.
  • Adaugati mai intai morcovii, apoi ardeii, apoi ceapa, dovleceii si ciupercile
  • Cand sunt gata luati de pe aragaz.
  • Fierbeti pastele 5 minute in apa clocotinda.
  • Scurgeti apoi intr-o sita sub apa rece. Mutati inapoi in cratita, puneti putin ulei si amestecati.
  • Transferati stir-fry-ul si taieteii in boluri separate.
  • Serviti pe farfurie cate putin din fiecare: ficatei, noodles, stir-fry.
Meniu: Meniu
Bucataria: Chineza, Romana
Cuvant cheie: ficatei de porc, ficatei, stir fry de legume, noodles de hrisca, hrisca, noodles, soba, stir fry

Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!

Pentru alte retete si idei de meniuri vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like 0
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close