Aceasta reteta o fac de obicei primavara-vara, atunci cand apar cartofii noi (de obicei cumpar catofi noi de dimensiunea unei mingi de ping-pong sau chiar mai micuti), care se asorteaza foarte bine cu o salata proaspata de ceapa verde, rosii si castraveti. Insa poate fi adaptata la orice sezon.

Ficatei de pui, cartofi noi, salata asortata
Echipament
- 1 tigaie adanca / wok
- 1 cutit legume
- 1 tocator
- 1 tigaie neaderenta
Ingrediente
- 1 kg ficatei de pui
- 1 kg cartofi noi
- 1 legatura ceapa verde
- 4 rosii
- 2 castraveti
- sare
- ulei de masline
- zeama de lamaie
Instructiuni
Cartofii
- Se spala carofii si se inlatura coaja subtire cu o perie, burete sau un cutit. Se freaca cu putina sare.
- Puneti putin ulei de masline intr-o tigaie adanca (wok), asteptati sa se incinga si puneti cartofii.
- Acoperiti tigaia cu un capac si lasati sa se coaca la foc mic, invartind din cand in cand cartofii cu o lingura de lemn, ca sa se coaca uniform. Adaugati apoi sare si putin rozmarin. Cam in 15 minute ar trebui sa fie gata.
- Pentru un gust deosebit, puneti in tigaie de la inceput si cativa catei de usturoi intregi, curatati de coaja.
Ficateii
- Spalati ficatelul de pui si inlaturati pielitele si vinisoarele.
- Puneti apoi ficatelul intr-o cratita si turnati apa aproape cat sa il acopere.
- Adaugati 1-2 linguri de ulei de masline si lasati-l la fiert la foc potrivit pana cand apa scade aproape in totalitate si ficatul incepe sa se prajeasca.
- Cu o lingura de lemn sau o spatula amestecati, astfel incat sa se prajeasca uniform. Cand este aproape gata adaugati cateva mirodenii (busuioc, oregano) si putina sare, dupa gust.
Salata asortata
- Curatati ceapa, rosiile si castravetii, taiati-le marunt si puneti intr-un bol. Adaugati ulei de masline si zeama de la o lamaie (sau de la o jumatate de lamaie).