Ficatei de pui si cartofi noi – o reteta de vara
Aceasta reteta o fac de obicei primavara-vara, atunci cand apar cartofii noi (de obicei cumpar catofi noi de dimensiunea unei mingi de ping-pong sau chiar mai micuti), care se asorteaza foarte bine cu o salata proaspata de ceapa verde, rosii si castraveti. Insa poate fi adaptata la orice sezon.
Cum se prepara un meniu cu ficatei de pui si cartofi noi
Cart0fii noi se curata bine cu partea opusa lamei de la cutit, cu o perie sau cu un burete. Daca sunt foarte proaspeti si coaja se indeparteaza greu, se pot prepara cu tot cu coaja. Se spala cartofii si se dau cu sare. Daca sunt prea mari se pot taia in jumatate sau sferturi.
Intr-o tigaie adanca se pune ulei si atunci cand s-a incins putin se adauga cartofii. Apoi se pune un capac la tigaie. La cateva minute se ridica capacul si se amesteca cartofii. Apoi puneti iar capacul si repetati pana cand acestia s-au rumenit frumos. In tigaie mai puteti adauga putin rozmarin si niste catei de usturoi. Cand sunt gata se scot pe o farfurie cu o spatula gaurita.
Ficateii se spala bine si se inlatura vinisoarele. Pentru un gust mai bun pot fi lasati cateva minute in lapte.
Intr-o tigaie (poate fi cea in care ati facut cartofii dar din care ati scurs uleiul) se pune putin ulei proaspat si se adauga ficateii impreuna cu putina apa. Se pune capacul si se lasa ficateii la fiert pana cand scade apa si incep sa se prajeasca. Se intorc pe toate partile iar cand sunt aproape gata se sareaza.
Se scot pe farfurile si se servesc impreuna cu cartofii si cu salata.
Hai sa vedem care sunt ustensilele necesare, ingredientele si cantitatile si pasii pentru a prepara un delicios meniu cu ficatei de pui si cartofi noi langa o salata asortata.


Ficatei de pui, cartofi noi, salata asortata
Echipament
- 1 tigaie adanca / wok
- 1 cutit legume
- 1 tocator
- 1 tigaie neaderenta
Ingrediente
- 1 kg ficatei de pui
- 1 kg cartofi noi
- 1 legatura ceapa verde
- 4 rosii
- 2 castraveti
- sare
- ulei de masline
- zeama de lamaie
Instructiuni
Cartofii
- Se spala carofii si se inlatura coaja subtire cu o perie, burete sau un cutit. Se freaca cu putina sare.
- Puneti putin ulei de masline intr-o tigaie adanca (wok), asteptati sa se incinga si puneti cartofii.
- Acoperiti tigaia cu un capac si lasati sa se coaca la foc mic, invartind din cand in cand cartofii cu o lingura de lemn, ca sa se coaca uniform. Adaugati apoi sare si putin rozmarin. Cam in 15 minute ar trebui sa fie gata.
- Pentru un gust deosebit, puneti in tigaie de la inceput si cativa catei de usturoi intregi, curatati de coaja.
Ficateii
- Spalati ficatelul de pui si inlaturati pielitele si vinisoarele.
- Puneti apoi ficatelul intr-o cratita si turnati apa aproape cat sa il acopere.
- Adaugati 1-2 linguri de ulei de masline si lasati-l la fiert la foc potrivit pana cand apa scade aproape in totalitate si ficatul incepe sa se prajeasca.
- Cu o lingura de lemn sau o spatula amestecati, astfel incat sa se prajeasca uniform. Cand este aproape gata adaugati cateva mirodenii (busuioc, oregano) si putina sare, dupa gust.
Salata asortata
- Curatati ceapa, rosiile si castravetii, taiati-le marunt si puneti intr-un bol. Adaugati ulei de masline si zeama de la o lamaie (sau de la o jumatate de lamaie).
Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna la un meniu cu ficatei de pui si cartofi noi.
Pentru alte retete de meniuri vizitati sectiunea de aici.
Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.