Ficatei de pui si bulgur cu legume – o reteta simpla si gustoasa.
In retetele anterioare v-am prezentat deja cum se prepara ficatei de pui la tigaie, dar si bulgur cu legume. Atunci le-am combinat cu alte preparate, precum cartofi noi, peste sau miel la tava. Puteti urma instructiunile din retetele respective sau sa cititi mai departe.
Cum se prepara ficatei de pui si bulgur cu legume
Pentru ficatei de pui la tigaie aveti nevoie doar de ulei, putina apa, mirodenii si sare. Ficateii se spala bine si se pun intr-o tigaie cu putin ulei si cateva linguri de apa. Se fierb cu capacul la tigaie timp de 5-10 minute. Apoi se ridica capacul si se adauga mirodeniile si sare si se mai lasa sa se prajeasca timp de alte 5-10 minute.
Bulgurul se fierbe in apa cu sare conform instructiunilor de pe cutie. Eu pun apa cu sare la fiert intr-o oala si cand apa clocoteste adaug bulgurul. Las la fiert 7-10 minute sau pana cand bulgurul este fiert.
Legumele se curata si se taie cubulete mici. Se trag la tigaie in ulei de masline impreuna cu sare. Cand sunt gata se adauga bulgurul, se amesteca si se mai calesc 1-2 minute.
Cam acestia ar fi pasii, in linii mari. Dar sa trecem la treaba sa vedem care sunt ustensilele, ingredientele si cantitatile lor dar si instructiunile detaliate pentu prepararea unui meniu de ficatei de pui si bulgur cu legume.


Ficatei de pui si bulgur cu legume
Equipment
- 1 oala
- 1 tigaie adanca
- 1 strecuratoare deasa
- 1 cutit legume
- 1 Cutit bucatar
- 1 tocator
Ingredients
- 500 g ficatei de pui
- 1 ardei gras
- 2 morcovi mici
- 1 ceapa rosie
- 1 dovlecel mic
- ulei de masline
- sare
- mirodenii
Instructions
- Puneti apa cu sare la fiert, in oala
- Cand apa clocoteste adaugati bulgurul si mai fierbeti 7-10 minute.
- Cand este fiert scurgeti apa printr-o strecuratoare.
- Curatati legumele si taiati-le cubulete mici,
- Puneti cateva linguri de ulei de masline intr-o tigaie adanca.
- Caliti legumele 5-10 minute.
- Adaugati bulgurul si mai caliti 1-2 minute.
- Puneti bulgurul cu legumele intr-un bol incapator.
- Spalati tigaia si uscati-o.
- Puneti tigaia pe aragaz, la foc potrivit.
- Spalati ficateii de pui si puneti-i in tigaie, impreuna cu cateva linguri de ulei de masline si putina apa.
- Puneti capacul la tigaie si lasati sa fiarba 10 minute.
- Inlaturati capacul, adaugati mirodenii si sare si mai lasati inca 5-10 minute, sa se mai evapore din apa.
- Cand sunt gata serviti ficateii de pui impreuna cu bulgurul cu legume
Va doresc pofta buna!
Pentru alte retete pe baza de pasare vizitati sectiunea de aici.
Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.