Ficat Tajine

1.2K

Ficat tajine – ficat de pui (sau de vita) preparat intr-un vas ceramic tajine alatuti de cateva condimente care sa ii puna in evidenta gustul!

Am primit cadou acum ceva timp un vas Tajine si, pentru ca tot asteptam un prilej sa il folosesc, acesta s-a ivit cand am cumparat de la piata niste ficat de porc. Stiam ca marocanii au o reteta de ficat tajine care seamana destul de mult cu cea de Ficat Lyonez sau, pe romaneste, ficat cu ceapa, asa ca am zis sa o incerc si eu.

Pentru reteta se poate folosi orice fel de ficat: porc, vita, pui, miel. Practic, ce am gatit eu, e un fel de blasfemie, pentru ca am folosit ficat de porc iar marocanii, prin religie, nu mananca niciun fel de carne de la acest animal. Pe langa ficat in reteta se adauga ceapa, coriandru si mai multe mirodenii.

Cum se prepara ficat tajine

Inainte de a prepara ficatul este bine sa-l puneti putin in apa, pentru a elimina sangele. De asemenea, ficatul are un gust putin amar care poate fi eliminat daca puneti ficatul in lapte. Este recomandat a se marina ficatul cateva ore inainte de a fi pregatit. Marinarea se face in ceapa, ulei si mirodeniile din lista de ingrediente.

Atentie, nu puneti sarea decat in momentul in care preparatul este gata! Altfel ficatul se intareste.

Se lasa totul la marinat cateva ore dupa care, cand se prepara, se pune totul in vasul tajine (sau alt vas de gatit) si se lasa cu capac, la foc mic-potrivit timp de 20-30 de minute. Apoi se da capacul la o parte si, daca mai e nevoie, se mai gateste putin, pana scade sosul care nu trebuie sa fie prea apos.

Sa trecem la treaba si sa vedem care sunt ustensilele, ingredientele si cantitatile si pasii detaliati pentru a prepara un ficat tajine,

Ficat Tajine

Timp pregatire 15 minutes
Timp gatire 1 hour

Echipament

  • 1 vas tajine
  • 1 tocator
  • 1 cutit legume
  • 1 bol de sticla

Ingrediente

  • 1 kg ficat de pui (sau porc sau vita)
  • 2 cepe mari
  • ulei
  • chimen
  • sare
  • piper
  • ghimbir
  • apa
  • condimente marocane sau mediteraneene

Instructiuni

  • Lasati ficatul in apa 30 de minute. Apoi, daca doriti, puneti-l in lapte tot 30 minute. Taiati-l bucati potrivite.
  • Combinati toate mirodeniile cu coriandrul tocat (daca este proaspat) sau 2 linguri de coriandru uscat. NU PUNETI SARE!
  • Amestecati bucatile de ficat cu mirodeniile si uleiul si lasati-le la marinat timp de 12 ore.
  • Puneti vasul Tajine pe aragaz. Daca nu aveti un astfel de vas, puteti face preparatul si intr-o oala de inox sau ne-aderenta.
    ficat tajine 2
  • Adaugati ficatul si mirodeniile si apa. Dati la foc potrivit, puneti capacul si lasati-l timp de 30 de minute sau pana cand este gata.
    ficat tajine 1
  • Adaugati sarea, mai lasati 2-3 minute si luati de pe aragaz.
  • Serviti cu bulgur si salata.
Meniu: Mancaruri si tocanite, Pasare
Bucataria: Marocana
Cuvant cheie: ficat, ficat de pui, ficat de pui tajine, tajine

Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna la ficat tajine!

Pentru alte retete de mancaruri si tocanite vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close