Ficat de pui invelit in bacon sau jambon este un preparat care merge foarte bine atat ca aperitiv cat si ca fel principal. Este foarte usor de preparat, nu necesita multe ingrediente si se gateste in maxim 40 de minute.
Sfaturi:
- Cand preparati ficat, sarea se pune cand acesta este gata. Daca adaugati de la inceput, ficatul se va intari.
- Este bine sa adaugati putina apa in tigaia in care faceti ficatul, daca il faceti in ulei si nu in unt. Atfel se va fierbe putin si va fi mai moale.
- Daca nu gasiti jambon sau bacon deja feliate pe raft, cereti la magazin sa va felieze dintr-o bucata de pulpa. Sunt si mai proaspete si mai bune decat cele care le gasiti invelite in tipla.
Ficat de pui invelit in bacon
Echipament
- 1 tocator
- 1 cutit carne
- 1 tava copt
Ingrediente
- 500 g ficat de pui
- 10-20 fasii bacon
- 50 g unt
- sare
- piper
- mirodenii
Instructiuni
- Se spala bine ficatul de pui si se separa cei doi lobi, curatand eventualele vinisoare sau pielite.
- Topiti untul intr-o tigaie la foc si adaugati ficatul. Preparati pe ambele parti timp de 10 minute. Cand este gata adaugati sarea si mirodeniile si apoi dati deoparte si lasati putin sa se raceasca.
- Inveliti fiecare bucata de ficat in bacon si apoi asigurati cu una sau doua scobitori. Puneti intr-o tava, turnati deasupra zeama din tigaie (daca mai e) si putina apa.
- Dati la cuptor la 200 grade timp de 20 de minute pana cand se rumeneste. Daca considerati ca nu sunt suficient facuti, mai lasati cateva minute, dar nu mai mult, altfel ficatul se intareste