Fasole batuta

356

Fasole batuta

Acum ceva timp am pus o reteta de fasole batuta putin mai sofisticata, avand in compozitie, pe langa boabele de fasole fierte, si sos pesto. Reteta o puteti gasi aici.

Aseara am pus la inmuiat mai multa fasole si azi am reusit sa fac trei preparate: o fasole batuta simpla, o iahnie de fasole si un chili con carne.

Cum se prepara fasole batuta

Dupa ce fasolea a stat in apa mai multe ore, peste noapte, fierbeti-o in 3-4 ape la foc potrivit cu sare. Cand boabele s-au inmuiat, puneti 2-3 polonice intr-un robot de bucatarie. Adaugati putina zeama in care a fiert fasolea, putin ulei, sare si piper. Mai puteti pune, pentru mai mult  gust, busuioc maruntit, tahini (pasta de susan sau ulei de susan), boia.

Dati la robot pana obtineti o pasta. Daca e nevoie mai adaugati apa pana obtineti consistenta dorita.

Taiat 2 cepe potrivite marunt si o alta ceapa pestisori. Puneti putin ulei intr-o tigaie si caliti ceapa in ulei timp de cateva minute, impreuna cu sare. Cand ceapa a devenit sticloasa adaugati 1-2 lingurite de boia (de preferat afumata) si 2-3 linguri sos de rosii, piper si alte mirodenii. Caliti pana cand scade.

Prajiti cateva felii de paine. Intindeti fasolea pe ele si puneti deasupra ceapa din tigaie.

Sa trecem la treaba si sa vedem care sunt ustensilele, ingredientele si cantitatile lor dar si pasii detaliati pentru a face o fasole batuta.

Fasole batuta

O reteta clasica romaneasca, un preparat care se mananca mai ales in perioadele de post
Timp pregatire 12 hours
Timp gatire 3 hours
Timp total 15 hours

Echipament

  • 1 oala
  • 1 bol mare
  • 1 Cutit bucatar
  • 1 tocator
  • 1 polonic
  • 1 robot bucatarie

Ingrediente

  • 500 g fasole boabe
  • 3 cepe mari
  • 1 lingura boia
  • 3 linguri sos de rosii
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 2 lingurite tahini optional

Instructiuni

  • Puneti fasolea la inmuiat peste noapte (12 ore)
  • Fierbeti fasolea in 3-4 ape pana cand se inmoaie
  • Puneti fasolea fiarta in robotul de bucatarie, adaugati sare, piper, ulei, tahini (daca aveti), apa si pasati pana obtineti o pasta cu textura preferata.
  • Curatati cepele de coaja. Taiati 2 dintre ele marunt si cea de-a treia pestisori.
  • Puneti ulei intr-o tigaie si caliti ceapa cu putina sare, pana devine sticloasa.
  • Adaugti boia si sosul de rosii si caliti pana cand scade putin
  • Prajiti paine, intindeti fasole si puneti deasupra ceapa cu boia si rosii
Meniu: Aperitive, Gustari
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: fasole batuta

Va doresc sa aveti pofta buna!

Pentru alte aperitive sau gustari vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close