Falafel, Hummus, Tabbouleh, Cartofi cu usturoi la cuptor

204

Falafel, Hummus, Tabbouleh, Cartofi cu usturoi la cuptor – un meniu arabesc vegetarian, pentru toate gusturile.

Noua ne place foarte mult mancarea arabeasca. Este o mancare usoara, care contine foarte multe legume, usor de digerat si foarte satioasa.

Meniul acesta de falafel, hummus, tabbouleh si cartofi cu usturoi la cuptor este putin mai complex si necesita un timp mai indelungat de preparare si o mare atentie la fiecare preparat. Insa, daca cumparati ingredientele din timp si va inarmati cu rabdare veti avea o masa de pranz savuroasa.

Va recomanda sa preparati voi fiecare preparat in parte insa puteti si sa trisati, deoarece fiecare dintre aceste preparate pot fi cumparate din anumite magazine alimentare.

hummus reteta libaneza

Cum se prepara un meniu cu falafel, hummus, tabbouleh si cartofi cu usturoi la cuptor

Un ingredient de baza este nautul. Acesta il puteti pregati in doua moduri. Cel mai simplu este sa cumparati naut la conserva sau borcan, care este deja fiert si conservat si nu mai are nevoie de alta prelucrare.

Daca insa vreti sa va preparati nautul vostru cumparati o punga cu naut si puneti jumatate din ea intr-un vas cu apa, la inmuiat, peste noapte. A doua zi fierbeti nautul intr-o oala in mai multe ape, pana cand se inmoaie. Acest proces va lua cateva ore.

Pentru a prepara falafel va trebuie naut fiert, ceapa, patrunjel, faina de quinoua sau faina normala, de grau, usturoi, o bucata de telina radacina, curatata, sare, piper, chimion si pasta de tahini. Nautul se da la robot pana se marunteste, impreuna cu ceapa si cu telina radacina. Se amesteca apoi totul cu mirodeniile si cu pasta tahini. Apoi se lasa putin timp al frigider. Se formeaza chiftele care se prajesc in baie de ulei bine incins.

Hummus-ul se prepara tot din boabe de naut fierte care se dau la robot sau la blender impreuna cu pasta tahnini, cativa catei de usturoi zdrobiti, sare, piper si putina apa. Mai puteti adauga coriandru si boia de ardei dulce.

Pentru salata tabbouleh aveti nevoie de o legatura buna de patrunjel proaspat, spalat marunt si tocat, multe rosii spalate si tocate marunt, ceapa verde tocata marunt si ea, bulgur fiert, castraveti taiati cubulete mici, sare, piper, suc de lamaie. Mai puteti adauga ardei si boabe de rodie.

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cubulete. Se curata cativa catei de usturoi si se dau pe razatoarea mica, intr-un bol, unde mai adaugati putina sare, ulei de masline si putina apa. Se amesteca. Daca alegeti sa prajiti cartofii, dati-i prin pasta de usturoi si apoi prajiti-i in ulei. Alfel, puneti-i la fiert in apa pana cand apa clocoteste, apoi scoateti-i intr-o strecuratoare si mutati-i intro tava neaderenta. Turnati pasta de usturoi peste ei si amestecati. Dati la cuptor la 220 grade timp de 25-30 minute, ultimele 5 minute la grill.

Cam atat cu povestea. Acum sa trecem la treaba si vedem care sunt ustensilele necesare, ingredientele si cantitatile si pasii pentru a prepara un delicios meniu cu falafel, hummus, tabbouleh si cartofi cu usturoi la cuptor.

Falafel, Hummus, Tabbouleh, Cartofi cu usturoi la cuptor

Un delicios meniu arabesc
Servings 6 portii
Timp pregatire 1 hour
Timp gatire 1 hour

Echipament

  • boluri
  • tava de copt
  • tigaie adanca / wok
  • Razatoare
  • furculita
  • robot bucatarie
  • blender
  • cutit legume
  • tocator
  • spatula
  • cleste de bucatarie

Ingrediente

Cartofi

  • 1,5 kg cartofi
  • 3-4 catei usturoi
  • ulei masline
  • sare
  • rozmarin

Tabbouleh

  • 600 g rosii
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 cepe verzi
  • 2 castraveti cornison
  • 1 ardei optional
  • suc de lamaie
  • sare
  • ulei de masline

Hummus

  • 400 g naut la conserva sau uscat
  • 4 linguri sos tahini
  • 3 catei usturoi
  • ulei de masline
  • sare
  • boia dulce optional
  • coriandru proaspat sau macinat

Falafel

  • 600 g naut conserva sau uscat
  • 1 ceapa mare
  • 1 bucatica radacina de telina cat o nuca
  • 2-3 linguri faina quinoua sau de grau
  • 3-4 catei usturoi
  • 2-3 linguri sos tahini
  • sare
  • piper
  • chimion

Instructiuni

  • Cel mai usor este sa urmariti, separat, modul de preparare a fiecarui produs in retetele urmatoare. Dati click pe fiecare, in parte.
  • <a href="https://bucataria-lui-tati.ro/hummus/" target="_blank">Preparare Hummus</a>
  • <a href="https://bucataria-lui-tati.ro/salata-tabbouleh-tabouli/" target="_blank">Preparare Tabbouleh</a>
  • <a href="https://bucataria-lui-tati.ro/cartofi-cu-usturoi/" target="_blank">Preparare Cartofi cu usturoi</a>
  • Daca faceti cartofii la cuptor trebuie sa-i fierbeti, mai intai 3-5 minute, apoi ii dati prin sosul de usturoi si ii puneti la cuptor la 220 grade timp de 25-30 minute.
Meniu: Meniu
Bucataria: Araba
Cuvant cheie: cartofi cu usturoi, Falafel, falafel, hummus, tabbouleh si cartofi cu usturoi la cuptor, hummus, salata tabbouleh

Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna la un meniu delicios!

Pentru alte retete de meniuri vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like 0
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close