Dorada la cuptor, orez si legume stir fry

1.7K

Retete de peste la cuptor, servit cu orez si cu legume, am publicat deja in mai multe randuri (de exemplu reteta aceasta). In reteta de dorada la cuptor va propun o un alt mod de a prepara pestele la cuptor, fie el dorada sau alt soi, insotit apoi de orez simplu si niste legume trase la tigaie in stil stir fry.

Este o reteta simpla si care se gateste foarte repede. Practic, in maxim 60 de minute, incluzand timpul de pregatire, ar trebui sa fie totul gata. Totul este sa va pregatiti ingredientele din timp si sa le aveti la indemana, astfel incat sa faceti pasii de preparare a fiecarui produs in parte, unul dupa altul.

Dorada la cuptor, orez si legume stir fry

Timp pregatire 1 hour

Echipament

  • 1 cutit legume
  • 1 cutit filetat
  • 1 tocator
  • 1 tigaie wok
  • 1 tava cuptor

Ingrediente

Pestele

  • 4 dorade intregi
  • 100 ml vin alb
  • 1 ceapa alba
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • ulei

Orezul

  • 1 cana orez salbatic
  • sare
  • 1.5 cani apa
  • 50 g unt

Stir Fry

  • 300 g ciuperci
  • 2 ardei
  • 1 ceapa rosie
  • 200 g fasole verde
  • 2 morcovi
  • alte legume, dupa preferinta

Instructiuni

Prepararea doradei

  • Luati 4 dorade mari de 4-600g, radeti solzii si apoi inlaturati capul si coada. Despicati burta fiecarui peste, aruncati intestinele si celelalte organe, curatati interiorul de pielita neagra (care este amara) si apoi taiati fiecare peste in lungime, in doua bucati, obtinand doua fileuri. Nu e nevoie sa inlaturati oasele. Acestea se vor scoate usor cand mancati, doar trebuie sa fiti atenti.
  • Incalziti cuptorul la 180 grade
  • Taiati lamaia si ceapa feliute. Puneti putin ulei intr-o tava incapatoare, presarati putina sare si asezati fileurile in tava, cu pielea in jos. Puneti deasupra lamaie, ceapa si feliute de unt, sarati si presarati mirodenii.
  • Dati la cuptor timp de 30 de minute.

Prepararea orezului

  • Masurati 1 cana de orez. Puneti orezul intr-o oala si adaugati 1 cana si jumatate de apa, putina sare si putin unt. Aduceti la punctul de fierbere, fara capac. Puneti apoi capacul, dati focul la mic la aragaz si fierbeti 12 minute. Opriti focul si lasati acoperit pana cand serviti. Inainte de a pune pe farfurie luati o furculita si amestecati prin orez, sa se desprinda frumos boabele una de alta.

Prepararea stir fry

  • Curatati si spalati toate legumele. Tocati morcovii rondele, ardeii si ceapa felii potrivite, ciupercile cubulete, fasolea verde in bucati de 1-2 cm. Mai puteti folosi broccoli, conopida, rosii, ardei galben, dovlecel, vinete ... orice alta leguma preferati. Toate legumele trebuie taiate in bucati aproximativ egale.
  • Intr-o tigaie adanca de tip wok puneti 2-3 linguri de ulei de masline si dati la foc mare.
  • Puneti in tigaie, pe rand, legumele, in functie de textura: cele mai tari la inceput, cele mai moi la final. Astfel, incepeti cu morcovii, prajiti-i cam 1 minut, apoi adaugati ardeii. Dupa inca 1 minut adaugati fasolea verde si asa mai departe cu celelalte legume. Ciupercile se adauga la sfarsit, pentru ca lasa apa.
  • In maxim 10 minute ar trebui sa faceti toate legumele, altfel cele pe care le-ati pus primele se vor inmuia. Adaugati sare, piper, mirodenii, sos de soia sau orice alte arome doriti abia la final, amestecati bine, mai lasati pe foc 30 de secunde si apoi opriti aragazul.

Servirea

  • Puneti pe o farfurie intinsa un fileu de peste, orez si legume. Daca doriti faceti un sos de lamaie sau un sos de usturoi Serviti alaturi de un pahar de vin alb.
Meniu: Meniu, Peste
Bucataria: Greceasca, Italiana, Romana
Cuvant cheie: dorada, dorada la cuptor, stir fry

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like 1
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close