Curry de pui cu legume
Curry de pui cu legume este o combinatie perfecta si picanta de pui, legume si pasta de curry, care se asorteaza foarte bine cu niste orez salbatic.
O reteta care nu este deloc greu de facut si va recomand si voua sa o incercati. Face parte din bucataria indiana unde curry-ul este la mare cinste. Si cum englezii au preluat multe preparate de la indieni din perioada in care i-au ocupat, veti gasi multe preparate in bucataria englezeasca pe baza de curry.
Curry defineste o gama de mancaruri si tocanite cu sos aromat, pe baza de mirodenii care au, in cea mai mare parte, provenienta din India. De baza sunt ceapa, ghimbirul si usturoiul, la care se pot adauga cardamom, coriandru, chimen, seminte de fenicul, seminte de mustar, cuisoare, piper, turmeric, chili si altele. In India, acest amestec de mirodenii se numeste massala. Pentru a obtine pasta de curry, massala se amesteca cu apa sau otet.
Puteti prepara dvs. pasta de curry sau marunti mirodeniile, insa mai simplu este sa o cumparati din comert. Se gaseste in toate supermarket-urile.
Aceasta tocanita poate fi facuta cu o multime de ingrediente, de la carne (de pui, porc, vita, oaie) la peste, dar si vegetariana, cu legume si soia sau tofu.
Reteta de mai jos de curry de pui este facuta si cu legume. Se prepara foarte simplu si rapid.


Curry de pui cu legume
Equipment
- 1 cutit legume
- 1 cutit carne
- 1 tocator
- 1 oala tocanite
Ingredients
- 600 g piept de pui
- 1 ardei capia rosu
- 1 ardei gras verde
- 1 ceapa rosie
- 6 ciuperci
- 1 ardei iute
- sare
- piper
- ulei
- curry
- orez salbatic
Instructions
- Se spala orezul si se pune la fiert cu sare conform instructiunilor de pe punga. Cam in 15-20 de minute e gata. Daca folositi orez normal, la 1 cana de orez puneti 4 de apa.
- Puiul se taie cubulete. Ardeii si ceapa se taie fasiute mici. Ciupercile se taie in sferturi. Ardeiului iute i se scot semintele si nervurile si se taie marunt
- Se incinge un wok si se prajesc bucatelele de pui pana se rumenesc, impreuna cu o lingura de curry. Fiti atenti, daca puneti curry iute, sa nu intreceti masura.
- Se adauga apoi legumele si se calesc si ele. Ciupercile vor lasa apa atunci cand se pune sare. Se lasa sa scada, gustand din cand in cand.
Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!
Pentru alte retete de mancaruri si tocanite vizitati sectiunea de aici.
Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.