Curcan cu legume la cuptor

465

Curcan cu legume la cuptor.

In fiecare an americanii sarbatoresc, in a patra zi de joi a lunii noiembrie, Thanksgiving sau Ziua Recunostintei, iar obiceiul acestei zile traditionale este ca la masa sa se serveasca curcan la cuptor.

Prima Zi a Recunostintei, care de fapt simbolizeaza recunostinta pentru roadele obtinute in anul curent, a fost sarbatorita printr-o masa comuna de catre de colonistii din lumea veche impreuna cu indienii din tribul Wampanoag. La aceasta masa, carnea de curcan salbatic a fost din abundenta. Alexander Hamilton, unul dintre “Parintii fondatori ai Statelor Unite” a proclamat mai tarziu ca “niciun cetatean al Statelor Unite nu trebuie sa se abtina de a manca curcan de Ziua Recunostintei”. La un moment dat s-a dorit chiar adoptarea curcanului ca simbol al Statelor Unite, insa in cele din urma a fost ales vulturul cu cap alb (sau vulturul plesuv, asa cum este tradus din engleza).

Nu stiu cum erau curcanii salbatici fata de cei domestici de azi, probabil ca mai mici, dar cum la noi o familie normala nu poate manca un curcan intreg la o masa, am ales sa fac doar niste pulpe si aripi de curcan la cuptor.

Curcan cu legume la cuptor

Timp total 2 hrs 30 mins

Ingrediente

  • 2 buc pulpe de curcan
  • 1 buc piept curcan
  • 5 buc cartofi
  • 2 buc ardei gras
  • 1 buc ardei iute
  • 3 buc morcovi
  • 2 buc sfecla rosie
  • 1 buc ceapa uscata, mare
  • 7-10 buc catei usturoi
  • ulei
  • sare
  • mirodenii

Instructiuni

  • Carnea de curcan este destul de slaba si tare, de aceea ar fi bine sa o puneti la fiert inainte, intr-o oala cu sare, timp de 1 ora - 1 ora si jumatate.
  • Spalati si curatati legumele, taiati cartofii si sfeclele rosii cubulete, morcovii rondele, ceapa pestisori, ardeii felii si curatati cateii de usturoi. Puneti morcovii si cartofii la fiert timp de 10 minute.
  • Incingeti cuptorul la 180 grade.
  • Ungeti o tava cu putin ulei si asezati carnea si legumele. Stropiti cu putin ulei, sare, piper si alte mirodenii si mai adaugati 1 polonic din zeama in care a fiert carnea.
    curcan-cu-legume-la-cuptor-1
  • Acoperiti cu o folie de staniol si dati la cuptor pentru 40-60 de minute, pana cand legumele se inmoaie bine. Scoateti apoi folia si lasati la cuptor inca 10-15 minute, sa se rumeneasca deasupra.
Meniu: Pasare
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: curcan, curcan la cuptor, friptura de curcan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close