Crutoane: ce poate fi mai simplu?
Sunt sigur ca, de fiecare data cand ati mancat la un restaurant o supa-crema, v-au fost servite crutoane. Acestea pot fi simple, cu ulei de masline sau presarate cu sare, piper sau alte mirodenii.
Puteti sa le cumparati de la magazinele de panificatie, se gasesc la pungute. Insa eu prefer sa mi le fac singure. Sunt mult mai bune decat cele din comert.
Timpul de preparare este foarte mic si, credeti-ma, nu veti regreta daca le preparati voi.
Pentru condimente folosesc busuioc, cimbru sau amestec de ierburi de tip Provence. Painea poate sa fie proaspata sau invechita (dar nu mucegaita)


Crutoane
Equipment
- 1 Cutit bucatar
- 1 tocator
- 1 tava copt
Ingredients
- paine
- ulei de masline
- mirodenii uscate
- 1 bol mare de sticla
Instructions
- Taiati painea cubulete de aproximativ 1 cm.
- Puneti painea intr-un bol incapator si stropiti cu cateva linguri de ulei de masline. Nu folositi mult ulei, nu vreti sa inoate. Adaugati condimentele si amestecati totul foarte bine, cu mana sau o lingura, astfel incat fiecare bucatica de paine sa fie unsa de ulei si sa aibe condimente pe ea.
- Puneti intr-o tava si dati la cuptorul preincalzit la 200 grade, timp de 3-5 minute.
- Scoateti tava, transferati intr-un bol de sticla, lasati sa se raceasca. Serviti impreuna cu supa-crema.