Crochete cu peste, in stil mediteranean.
Daca aveti niste peste ramas de la masa anterioara, nu-l aruncati, Pastrati-l si puteti face niste crochete cu peste in stil mediteranean delicioase. Daca nu aveti peste deja gatit ci proaspat, nu e nicio problema. Si cu acesta puteti face aceleasi crochete in stil mediteranean.
Pentru aceasta reteta de croctete puteti folosi orice fel de peste. Important este sa curatati cu grija carnea astfel incat sa nu aveti oase in compozitia pe care urmeaza sa o faceti. Eu am folosit niste dorada, ramas din ziua anterioara cand am gatit-o la cuptor, dar puteti folosi si somon, biban de mare, cod sau alt fel de peste marin. Sunt convins ca vor fi la fel de gustoase si cu peste de apa dulce, dar probabil vor avea o aroma diferita.
Crochetele acestea de peste le-am pregatit in aceeasi zi in care am facut crochetele cu cartofi si cascaval, aceasta pentru ca am curatat si fiert suficienti cartofi care sa imi ajunga pentru ambele retete. Mai mult, ambele tipuri de crochete s-au completat perfect alaturi de o salata proaspata.
Cum se prepara crochete cu peste
La fel ca la reteta de crochete cu cartofi si cascaval, mai intai curatati cartofii de coaja, spalati-i si apoi taiati-i cubulete. Fierbeti cartofii in apa cu sare cam 20 de minute dupa care ii scoateti si ii scurgeti intr-o sita, lasandu-i la racit. Apoi se zdrobesc cu o furculita sau un zdrobitor de cartofi.
Pestele se curata cu atentie de oase si se faramiteaza cu mana. Se amesteca cu cartofii zdrobiti, pesmet (am folosit paine pe care am maruntit-o la robot), ceapa verde tocata marunt, oua, boia de ardei dulce, pudra de usturoi, sare si piper.
Am format niste crochete tubulare (ca micii nostri traditionali) pe care le-am pus la cuptorul incins la 180 de grade, intr-o tava acoperita cu foaie de copt, timp de 25 de minute. Hartia de copt am uns-o cu putin ulei cu o pensula. La fel am procedat si cu crochetele. Dupa 25 de minute am rasucit crochetele si le-am mai lasat 15 minute.
Cand au fost gata le-am scos de la cuptor, le-am lasat sa se raceasca si le-am papat cu pofta 🙂
Iata care sunt pasii detaliati, ingredientele si ustensilele de care aveti nevoie.
Crochete cu peste, in stil mediteranean
Echipament
- 1 bol de sticla incapator
- 1 cratita
- 1 strecuratoare
- 1 Cutit bucatar
- 1 tocator
- 1 cutit legume
- 1 furculita (sau zdrobitor cartofi)
- 1 tava de copt
- 1 foaie de copt
- 1 pensula de bucatarie
Ingrediente
- 500 g cartofi
- 400 g carne de peste
- 3 cepe verzi
- 2 oua
- 75 g pesmet (sau paine maruntita la robot)
- boia de ardei dulce
- usturoi praf
- sare
- piper
- ulei
Instructiuni
- Curatati cartofii de coaja si spalati-i bine. Taiati-i apoi in cubulete si puneti-i la fiert in oala cu apa si sare
- Curatati carnea de peste cu grija, fara sa ramana oase.
- Cand cartofii sunt fierti puneti-i intr-o strecuratoare si lasati-i sa se raceasca cateva minute.
- Puneti cartofii in bolul de sticla si zdrobiti-i cu furculita sau zdrobitorul de cartofi.
- Adaugati in bol carnea de peste, ceapa curatata, spalata si tocata marunt, ouale, pesmetul, boiaua, sarea, usturoiul si piperul.
- Amestecati bine pana se omogenizeaza.
- Incingeti cuptorul la 180 grade.
- Puneti o foaie de copt intr-o tava si ungeti-o cu putin ulei
- Din compozitie faceti crochete tubulare si aranjati-le frumos in tava.
- Ungeti fiecare crocheta cu putin ulei, cu ajutorul unei pensule.
- Dati la cuptor 25 de minute dupa care intoarceti fiecare crocheta si mai lasati 10-15 minute.
- Cand sunt rumenite frumos scoateti de la cuptor, lasati sa se raceasca putin si serviti
Video
Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!
Pentru alte retete de aperitive vizitati sectiunea de aici.