Crochete cu cartofi si cascaval

431

Crochete cu cartofi si cascaval

Fiind un preparat care se gateste relativ repede – crochete cu cartofi si cascaval – l-as incadra in gama fast food. Merge de minune alaturi de o salata rapida dar si langa niste sosuri (de usturoi, maioneza, barbecue sau ketchup).

Preparatul contine doar 4 ingrediente de baza: cartofi, cascaval, pesmet si oua. La acestea se adauga sare si piper, dupa gust. Se pot prepara atat la tigaie, prajite in ulei, cat si la cuptor, intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Eu le-am preparat in tigaie deoarece m-am gandit ca daca le las la cuptor mai mult timp cascavalul se va topi iar crochetele vor ajunge, de fapt niste fursecuri.

Mod de preparare crochete cu cartofi si cascaval.

Cartofii trebuie curatati de coaja si apoi taiati bucati si fierti in apa cu sare timp de 20 de minute, pana cand, daca introduceti o furculita in ei, se vor sfarama usor.

Cascavalul se da pe razatoare.

crochete cu cartofi si cascaval 2

Cand cartofii sunt fierti se lasa putin la racit si apoi se zdrobesc cu o furculita sau un zdrobitor de cartofi. Se amesteca cu cascavalul ras, ouale, pesmetul, sarea si piperul.

Se formeaza niste chiftele (crochete) care se prajesc in tigaia in care a fost incins ulei, pe ambele parti. Puteti sa apasati putin fiecare crocheta in parte, cu o furculita, sa fie mai plate si sa se prajeasca mai usor.

Cand sunt gata se scot pe un prosop de hartie si se servesc cu salata si sosuri si cu multa pofta!

Crochete cu cartofi si cascaval

Un preparat usor de facut si foarte gustos
Portii 3 persoane
Timp pregatire 30 minutes
Timp gatire 10 minutes
Timp total 40 minutes

Echipament

  • 1 cratita
  • 1 Cutit bucatar
  • 1 furculita (sau zdrobitor pentru cartofi)
  • 1 tigaie neaderenta
  • 1 bol incapator

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 200 g cascaval
  • 75 g pesmet
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • ulei

Instructiuni

  • Se curata cartofii de coaja si se spala bine.
  • Se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare
  • Cand au fiert (dupa aproximativ 20 minute) se scurge apa si se lasa cartofii la racit
  • Se pun apoi in bol.
  • Se adauga cascavalul ras, ouale, pesmetul, sarea si piperul
  • Se formeaza crochete care se prajesc apoi in tigaie pe ambele parti.
  • Se scot pe un prosop de hartie inainte de a servi, pentru a se scurge excesul de ulei

Video

Meniu: Aperitive
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: aperitiv cu cascaval, cartofi si cascaval, crochete, Crochete cu cartofi si cascaval

O alta varianta de crochete, de data aceasta cu cascavalul pus inauntru crochetei de cartofi, puteti gasi aici.

crochete cu cartofi si cascaval

Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!

Pentru alte retete de aperitive vizitati sectiunea de aici.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close