Acest fel de garnitura se poate face atat cu conopida cat si cu dovlecei sau ciuperci. Procedeul este acelasi. Practic, este un fel de snitel cu conopida.


Conopida pane
Equipment
- 1 bol de sticla mare
- 1 tel
- 1 tigaie wok
Ingredients
- 1 kg conopida
- 3 oua
- faina
- lapte
- sare
- ulei
Instructions
- Conopida se rupe in buchetele mici, se spala si se fierbe in apa cu sare, timp de 10 de minute dupa ce apa a inceput sa fiarba. Nu o fierbeti prea mult pentru ca se va topi
- Intre timp amestecati ouale cu sare, faina si lapte, obtinand o pasta groasa, de consistenta iaurtului.
- Scurgeti apa si puneti conopida in pasta de ou, amestecand usor, sa nu se rupa.
- Puneti o tigaie pe aragaz la incins, adaugati ulei si apoi, cu o lingura, faceti niste chiftelute de conopida. Prajiti pe ambele parti si cand sunt rumenite le puneti intr-un recipient. Procedati la fel pana cand ati terminat toata compozitia.