Coastele de vita nu sunt in topul preferintelor pentru mancarurile la gratar sau la cuptor, la fel cum sunt cele de porc. Este nevoie de mult mai multa rabdare pentru prepararea lor. Reteta aceasta, de exemplu, necesita aproape 4 ore pentru preparare. Rezultatul este unul pe masura.
Coaste de vita cu sos Barbeque
Echipament
- 1 oala mare
- 1 tocator
- 1 cutit de carne
- 1 tava de copt
Ingrediente
- 3 kg coaste de vita
- sare
- piper
- sos barbecue
Instructiuni
- Puneti coastele intr-o oala si turnati apa cam 2-3 degete peste nivelul lor.
- Puneti sare si piper si asezati pe aragaz.
- Dati drumul la foc la mare, pana apa incepe sa clocoteasca, apoi dati la mic, puneti capacul si lasati sa fiarba cam 2 ore si jumatate - 3 pana cand carnea s-a facut moale si se ia usor de pe os.
- Preparati sosul barbecue conform instructiunilor de aici
- Incalziti cuptorul la 180 grade.
- Cand carnea s-a fiert se scot oasele din apa si se pun intr-un bol. Se freaca bine cu sosul de barbeque. Daca va ramane sos, puneti-l intr-un borcan, poate fi folosit cu alte ocazii, la alte fripturi.
- Puneti carnea intr-o tava si dati la cuptor timp de 1 ora - 1 ora si jumatate, pana cand se rumeneste frumos.
- Cand e gata scoateti, lasati sa se raceasca putin si serviti cu cartofi la cuptor, ciuperci sau alte garnituri.