Coaste de porc marinate, la cuptor

124

Am cautat pe net mai multe retete pentru a prepara coastele de porc la cuptor si cam toate seamana intre ele. Variante ar fi sa fierbeti intai coastele si apoi sa le dati cu mirodenii si la cuptor sau sa le puneti direct la cuptor, doar cu mirodenii pe ele.

Reteta actuala este putin diferita de datorita faptului ca am ales sa marinez intai coastele pentru cateva ore inainte de a le baga la cuptor. De ce cu bere? Pentru ca am facut de mai multe ori carne de porc marinata in bere si mustar si a iesit de fiecare data foarte buna.

Pentru a le da mai multa savoare, atunci cand sunt aproape gata, coastele se pot unge cu sos barbecue sau cu un sos facut cu sirop de artar.

Este o reteta cu preparare de lunga durata, de aceea va trebuie destul de multa rabdare pana cand preparatul este gata.

Coaste de porc marinate, la cuptor

Portii 4 persoane
Timp pregatire 30 mins
Timp preparare 2 hrs 30 mins

Ustensile

  • 1 castron
  • 1 tava copt
  • 1 tocator
  • 1 cutit filetat

Ingrediente

  • 2 coaste mari de porc
  • 500 ml bere
  • 1 ligurita sare
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingurita usturoi pudra
  • 5 linguri mustar
  • 1 lingura boia dulce

Instructiuni

  • Spalati coastele bine si cu ajutorul unui cutit inlaturati membrana de pe interior. Aceasta se da jos destul de greu insa, folosind un cutit de filetat introduceti-l putin sub capatul coastelor si apoi cu un servetel de bucatarie, pentru a nu va aluneca mana, trageti de membrana. Folositi procedeul pentru a inlatura toata membrana de pe ele. Aceasta pentru a permite mirodeniilor sa intre mai bine in carne.
  • Intr-un bol mai mare amestecati sarea, boia, coriandru, piper si mustar, astfel incat sa iasa o pasta groasa.
    Coaste de porc marinate, la cuptor
  • Frecati coastele cu condimentele bine, pe fiecare parte. Apoi turnati berea deasupra si inmuiati coastele pe ambele parti.
    Coaste de porc marinate, la cuptor
  • Puneti-le cu partea carnoasa in tava, acoperiti cu folie si dati la frigider pentru cateva ore. Eu le-am lasat peste noapte.
    Coaste de porc marinate, la cuptor
  • Incingeti cuptorul la 180 grade. Scoateti tava cu coaste din frigider, inlaturati folia de plastic (daca ati pus de-aceasta) si puneti deasupra folie de aluminiu. Coaceti timp de 2 ore si jumatate, sau pana cand carea se desprinde relativ usor de pe coaste.
  • Cand sunt aproape gata dati folia deoparte si lasati la cuptor timp de alte 10-15 minute, ca sa se rumeneasca.
  • Daca folsiti sos barbecue sau sirop de artar, inainte de a da la cuptor ungeti bine coastele pe ambele parti.
  • Serviti cu cartofi la cuptor cu rozmarin.
Tip preparat: Carne, Porc
Bucataria: American, Romana
Cuvint cheie: coaste de porc, Coaste de porc marinate, la cuptor, coaste la cuptor, coaste marinate, porc marinat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close