Clatite cu pui si ciuperci

69

Acest preparat de clatite cu pui si ciuperci aduce putin cu cannelloni sau lasagna, in sensul ca pastele sunt substituite cu clatitele iar umplutura de carne de vita cu pui si ciuperci. In plus se face dupa aceeasi procedura.

Daca nu sunteti carnivori puteti sa faceti umplutura doar cu ciuperci. Iese (aproximativ) la fel de buna.

Clatite cu pui si ciuperci

Daca vreti sa inlocuiti Lasagna cu ceva similar, puteti incerca sa faceti clatite cu pui si ciuperci
Timp pregatire 30 mins
Timp preparare 30 mins
Timp total 1 hr

Ustensile

  • 1 bol sticla mare
  • 1 tel
  • 1 tigaie wok
  • 1 tava copt

Ingrediente

  • 500 g piept de pui
  • 500 g ciuperci
  • 4 buc ceapa
  • 200 ml smantana
  • 400 ml lapte
  • 3 buc oua
  • faina
  • 1 plic praf de copt
  • sos bechamel
  • sare
  • piper
  • ulei
  • marar

Instructiuni

  • Se prepara un sos bechamel, la fel ca la reteta de Lasagna.
  • Intr-un bol incapator se bat ouale si se amesteca cu o lingurita de sare si praful de copt. Se adauga treptat si alternativ, putin cate putin, faina si lapte, pana cand se obtine o compozitie mai grosuta, de consistenta laptelui batut sau a iaurtului de baut. De obicei pun si niste apa minerala in compozitie, pentru a iesi clatitele mai pufoase.
  • Incingeti o tigaie, ungeti cu cateva picaturi de ulei. Cu un polonic luati compozitie si ungeti toata tigaia cu un strat subtire. In 1-2 minute intoarceti clatita pe partea cealalta, stilul "aruncat-invartit" sau cu o spatula de lemn.
    Faceti toata compozitia. Ar trebui sa va iasa cam 15 clatite.
    Clatite cu pui si ciuperci 4
  • Spalati ciupercile si dati la o parte coada. Dati carnea de pui, ceapa si ciupercile prin masina sau robotul de tocat.
  • Incingeti ulei intr-o cratita mai adanca si puneti ceapa, carnea de pui si ciupercile. Adaugati sare si rumeniti, invartind constant, sa nu se prinda sau sa se arda.
  • Dupa ce s-au calit adaugati smantana sau laptele si apoi mai lasati la foc mic, sa scada. La final puneti mararul, sare (daca mai trebuie), piper si alte mirodenii, dupa gustul vostru.
  • Incingeti cuptorul la 200 grade si ungeti o tava incapatoare cu unt.
  • Luati o lingura buna din compozitie si puneti pe mijlocul unei clatite. Impaturiti clatita facand un fel de pachetel: luati o parte si duceti-o putin peste jumatate, apoi veniti din partea cealalta si suprapuneti iar apoi exterioarele formate se duc catre mijloc. Daca nu stau, folositi scobitori sa le prindeti. Turnati deasupra sosul Bechamel.
  • Puneti clatitele in tava una langa alta pana se umple tava. Dati la cuptor timp de 30 minute, pana se rumenesc.
    Serviti cu smantana deasupra
Tip preparat: Aperitive
Bucataria: Romana
Cuvint cheie: clatite, clatite cu ciuperci, clatite cu pui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close