Clatite cu dulceata sau cu gem

43

Clatitele reprezinta un preparat destul de versatil, putand fi mancate atat dulci cat si sarate si putand fi umplute cu diverse: gem, dulceata, crema de ciocolata cu alune, branza, carne tocata, vedeturi.

Au fost „brevetate” de francezi, in zona bretona, dar au foarte repede adoptate de intreaga lume.

Si in Romania sunt foarte populare. Aproape orice restaurant are inclus in meniu clatite cu dulceata sau crema de ciocolata.

Pentru reteta de mai jos nu o sa va dau cantitatea exacta pentru toate ingredientele pentru ca, de exemplu, nu am masurat niciodata cata faina am pus. Important este sa faceti compozitia conform instructiunilor si sa ajungeti la o compozitie destul de lichida, dar nu foarte apoasa. Asta depinde de grosimea pe care o doriti la clatita: daca le vreti mai groase, faceti compozitia mai groasa.

Cantitatile de mai jos sunt pentru aproximativ 20 de clatite +/-

Clatite cu dulceata sau cu gem

Portii 15 clatite
Timp pregatire 10 mins
Timp preparare 30 mins

Ustensile

  • 1 bol de sticla
  • 1 tel
  • 1 tigaie neaderenta

Ingrediente

  • 1 litru lapte
  • faina
  • 3 oua
  • 2 linguri zahar
  • sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilinat
  • apa minerala
  • ulei

Instructiuni

  • Intr-un castron mare spargeti ouale si bateti-le cu sarea, zaharul, zaharul vanilinat, praful de copt.
  • Adaugati alternativ lapte si faina si amestecati bine de tot cu un tel, sa nu apara cocoloase pana cand terminati laptele. Faceti o compozitie mai groasa, ca laptele batut.
  • Adaugati apa minerala pentru a subtia compozitia. Apa minerala le va da clatitelor mai multa pufosenie si veti vedea cum pe suprafata lor vor aparea mici gaurele.
  • Puneti putin ulei intr-o tigaie incinsa la foc potrivit. Miscati tigaia astfel incat uleiul sa se poata distribui peste tot. Puteti folosi o pensula de bucatarie.
  • Cu un polonic puneti compozitie in tigaie astfel incat sa acoperiti tot fundul tigaii, dar sa nu faceti un strat gros. Eu folosesc un polonic de dimensiune medie.
  • Lasati sa se rumeneasca timp de 1-2 minute dupa care intoarceti clatita pe partea nefacuta si mai lasati 1-2 minute.
  • Scoateti clatita pe farfurie.
  • Repetati pasii 4-7 pana terminati toata compozitia.
  • Serviti cu gem sau dulceata.
Tip preparat: Deserturi
Bucataria: Franceza, Romana
Cuvint cheie: clatite, clatite cu dulceata, Clatite cu dulceata sau cu gem, clatite cu gem

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close