Foarta multa lume numeste aceste clatite cu branza si stafide „brasovene”, dar nu prea au nicio legatura cu clatitele brasovene care sunt un fel de suberek local, umplute cu o tacatura de carne, ceapa, ardei si diverse mirodenii. Mai degraba seamana cu o mancare din zona Moldovei, aducand destul de mult cu celebrele poale-in-brau.
Clatite cu branza si stafide
Echipament
- 1 bol de sticla
- 1 tel
- 1 castronel
- 1 tigaie neaderenta
- 1 tava de copt
Ingrediente
- 500 ml lapte
- 4 oua
- 3-400 f faina
- 100 ml smantana
- 300 g branza dulce
- 100 g stafide
- sare
- 2 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilinat
- 1 plic praf de copt
- scortisoara
Instructiuni
- Se pun stafidele intr-un castron si se acopera cu apa calduta. Astfel, pana sunt gata clatitele si celelalte ingrediente, se vor inmuia.
- Se sparg ouale intr-un bol incapator si se amesteca cu sarea, zaharul vanilinat, zaharul, praful de copt si scortisoara.
- Se face pasta de clatite, amestecand oualele batute pe rand, putin cate putin, cu lapte si faina.
- Se incinge apoi o tigaie plata pe foc, se toarna o lingurita de ulei si se fac clatitele, punand cu un polonic compozitia in tigaie, intorcand pe o parte si alta.
- Intr-un alt castron se amesteca branza cu smantana si cu stafidele. Se adauga apoi 2-3 linguri de zahar, dupa gust.
- Cand clatitele sunt gata, se umplu pe rand cu o lingura buna de compozitie de branza cu stafide si se impaturesc.
- Se unge o tava cu unt si se pun clatitele impaturite la cuptor, la 180grade timp de 15 minute.
- Se serversc cu smantana si dulceata.