Ciuperci umplute cu legume si tofu
Aceasta reteta de Ciuperci umplute cu legume si tofu este o alternativa de post la Ciupercile umplute cu bacon, reteta pe care o puteti gasi aici.
Modul de preparare este similar, doar ingredientele sunt altfel.
Preparatul este potrivit zilelor si perioadelor de post dar poate fi servit si adaptat cu alte ingrediente oricand, in timpul anului. Eu am folosit ceapa, ciuperci, ardei, tofu, busuioc uscat, putin sos de rosii, sare si piper.
Cum se prepara Ciuperci umplute cu legume si tofu
Se intaltura piciorul la fiecare ciuperca si se spala palariile bine, inlaturand mizeriile. Ceapa si ardeii se curata si se spala, apoi se toaca cubulete mici. Se toaca doua ciuperci marunt.
Intr-o tigaie adanca se pune putin ulei de masline si se calesc legumele si ciupercile impreuna, cateva minute. Apoi se adauga tofu, taiat si el cubulete mici. Se pun mirodenii, sare si piper.
Cu o lingurita se umplu ciupercile care se aseaza intr-o tava, pe o foaie de copt. Se dau la cuptor 15 minute la 220 grade.
Cand se servesc se poate presara deasupra fulgi de drojdie (au gust la fel ca branza fermentata).
Se trecem la treaba si sa vedem care sunt ustensilele nececesare, ingredientele si cantitatile lor pentru a prepara aceste delicioase ciuperci umplute cu legume si tofu.


Ciuperci umplute cu legume si tofu
Equipment
- 1 tocator
- 1 cutit legume
- 1 Cutit bucatar
- 1 tava copt
- 1 hartie copt
- 1 tigaie adanca
Ingredients
- 14 ciuperci champignon, mari
- 1 ardei kapia mare
- 1 ceapa mare
- 2 linguri sos de rosii
- 50 g tofu
- sare
- busuioc uscat, maruntit
- piper
- ulei de masline
Instructions
- Spalati bine ciupercile si inlaturati piciorul.
- Spalati ardeii, taiati-i si scoateti semintele.
- Curatati ceapa de coaja.
- Taiati toate legumele, inclusiv 2 ciuperci, cubulete marunte
- Puneti 1-2 linguri ulei de masline intr-o tigaie adanca.
- Adaugati legumele si sotati-le timp de 5 minute.
- Adaugati ciupercile si puneti si putina sare si mirodeniile. Sotati 5 minute.
- Puneti 2 linguri de sos de rosii si sotati in continuare inca 5 minute.
- Incingeti cuptorul la 220 grade (aproape la maxim la cuptorul pe gaz)
- Puneti o foaie de copt intr-o tava. Stropiti-o cu putin ulei de masline si presarati sare.
- Aranjati ciupercile in tava.
- Umpleti-le, cu o lingurita, cu legumele sotate
- Dati la cuptor 15 minute.
- Scoateti de la cuptor si serviti cu fulgi de drojdie inainte de a servi
Va doresc sa aveti pofta buna!
Pentru alte aperitive sau gustari vizitati sectiunea de aici.
Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.