Ciuperci Pleurotus la cuptor

106

Practic, reteta poate fi facuta cu orice fel de ciuperci comestibile si este o alternativa la reteta de ciuperci la gratar.

Spre deosebire de ciupercile de tip palarie, Pleurotus este o ciuperca de tip lamela, inrudita cu ciupercile de copac. Este una dintre cele mai cultivate ciuperci din lume. In Romania nu sunt atat de des folosite in mancaruri, la noi fiind preferate ciupercile de tip Champignon.

Ciuperci Pleurotus la cuptor

Portii 4 persoane
Timp pregatire 5 mins
Timp preparare 15 mins

Ustensile

  • 1 cutit legume
  • 1 tocator
  • 1 tava cuptor

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci Pleurotus
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

Instructiuni

  • Se spala bine ciupercile si se separa in bucati. Incingeti cuptorul la 180 grade.
  • Adaugati foarte putin ulei de masline intr-o tava. Aranjati ciupercile in tava si presarati sare si piper. Stropiti foarte putin ulei de masline peste ele.
    pleurotus la cuptor
  • Dati la cuptor timp de 15 minute, pana se rumenesc.
  • Scoateti pe o farfurie si presarati deasupra cascaval sau parmezan.
Tip preparat: Garnituri
Bucataria: Romana
Cuvint cheie: ciuperci la cuptor, ciuperci pleurotus, Ciuperci Pleurotus la cuptor, pleurotus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close