Practic, reteta poate fi facuta cu orice fel de ciuperci comestibile si este o alternativa la reteta de ciuperci la gratar.
Spre deosebire de ciupercile de tip palarie, Pleurotus este o ciuperca de tip lamela, inrudita cu ciupercile de copac. Este una dintre cele mai cultivate ciuperci din lume. In Romania nu sunt atat de des folosite in mancaruri, la noi fiind preferate ciupercile de tip Champignon.


Ciuperci Pleurotus la cuptor
Equipment
- 1 cutit legume
- 1 tocator
- 1 tava cuptor
Ingredients
- 1 kg ciuperci Pleurotus
- sare
- piper
- ulei de masline
Instructions
- Se spala bine ciupercile si se separa in bucati. Incingeti cuptorul la 180 grade.
- Adaugati foarte putin ulei de masline intr-o tava. Aranjati ciupercile in tava si presarati sare si piper. Stropiti foarte putin ulei de masline peste ele.
- Dati la cuptor timp de 15 minute, pana se rumenesc.
- Scoateti pe o farfurie si presarati deasupra cascaval sau parmezan.