Aceast preparat de ciuperci cu usturoi la tigaie este o alternativa foarte buna la ciupercile cu usturoi la cuptor.

Ciuperci cu usturoi la tigaie
Echipament
- 1 tigaie inalta (wok)
- 1 tocator
- 1 Cutit bucatar
Ingrediente
- 1.5 kg ciuperci
- 4 catei usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 1 legatura patrunjel
- sare
Instructiuni
- Spalati bine ciupercile si aruncati picioarele. Taiati ciupercile in sferturi.
- Curatati cateii de usturoi de coaja si taiati-i feliute subtiri.
- Incingeti o tigaie wok sau o cratita pe aragaz, la foc potrivit spre mare. Adaugati uleiul de masline.
- Puneti feliutele de catei de usturoi in ulei si prajiti-le putin timp de 2-3 minute. Adaugati ciupercile si amestecati constant, cu o lingura de lemn timp de 7-8 minute.
- Daca ciupercile au lasat prea multa apa, aruncati-o si mai adaugati putin ulei de masline.
- Cand ciupercile s-au prajit adaugati putina sare, mai amestecati timp de 10-15 secunde si apoi luati de pe foc. Atentie: sarea se adauga la sfarsit, cand ciupercile sunt deja facute. Daca o puneti la inceput ciupercile vor lasa apa si se vor micsora.
- Spalati patrunjelul si tocati-l marunt, dupa care adaugati-l in ciuperci.
Se face foarte repede, are putine ingrediente (ciuperci, usturoi, patrunjel) si poate tine loc de garnitura dar si de fel principal.