Ciuperci cu usturoi la tigaie
Aceast preparat de ciuperci cu usturoi la tigaie este o alternativa foarte buna la ciupercile cu usturoi la cuptor. Se face foarte repede, are putine ingrediente (ciuperci, usturoi, patrunjel) si poate tine loc de garnitura dar si de fel principal.
Mod de preparare
Modul de preparare este foarte, foarte simplu. Se spala ciupercile si se taie apoi bucati. Curatati usturoiul si taiati-l feliute.
Intr-o tigaie adanca se pune putin ulei de masline si se adauga usturoiul, la prajit putin. Se pun ciupercile si se calesc impreuna. Caliti totul in apa de la ciuperci pana cand aceasta se evapora (daca este prea multa apa puteti sa aruncati din ea). Adaugati sare, mai caliti putin si luati de pe aragaz. Adaugati deasupra patrunjel tocat.


Ciuperci cu usturoi la tigaie
Echipament
- 1 tigaie inalta (wok)
- 1 tocator
- 1 Cutit bucatar
Ingrediente
- 1.5 kg ciuperci
- 4 catei usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 1 legatura patrunjel
- sare
Instructiuni
- Spalati bine ciupercile si aruncati picioarele. Taiati ciupercile in sferturi.
- Curatati cateii de usturoi de coaja si taiati-i feliute subtiri.
- Incingeti o tigaie wok sau o cratita pe aragaz, la foc potrivit spre mare. Adaugati uleiul de masline.
- Puneti feliutele de catei de usturoi in ulei si prajiti-le putin timp de 2-3 minute. Adaugati ciupercile si amestecati constant, cu o lingura de lemn timp de 7-8 minute.
- Daca ciupercile au lasat prea multa apa, aruncati-o si mai adaugati putin ulei de masline.
- Cand ciupercile s-au prajit adaugati putina sare, mai amestecati timp de 10-15 secunde si apoi luati de pe foc. Atentie: sarea se adauga la sfarsit, cand ciupercile sunt deja facute. Daca o puneti la inceput ciupercile vor lasa apa si se vor micsora.
- Spalati patrunjelul si tocati-l marunt, dupa care adaugati-l in ciuperci.
Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!
Pentru alte retete de garnituri vizitati sectiunea de aici.
Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.