Ciuperci cu usturoi la tigaie

25

Aceast preparat de ciuperci cu usturoi la tigaie este o alternativa foarte buna la ciupercile cu usturoi la cuptor.

Ciuperci cu usturoi la tigaie

Portii 5 persoane
Timp preparare 20 min

Unelte

  • 1 tigaie inalta (wok)
  • 1 tocator
  • 1 Cutit bucatar

Ingrediente

  • 1.5 kg ciuperci
  • 4 catei usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 legatura patrunjel
  • sare

Instructiuni

  • Spalati bine ciupercile si aruncati picioarele. Taiati ciupercile in sferturi.
  • Curatati cateii de usturoi de coaja si taiati-i feliute subtiri.
  • Incingeti o tigaie wok sau o cratita pe aragaz, la foc potrivit spre mare. Adaugati uleiul de masline.
  • Puneti feliutele de catei de usturoi in ulei si prajiti-le putin timp de 2-3 minute. Adaugati ciupercile si amestecati constant, cu o lingura de lemn timp de 7-8 minute.
  • Daca ciupercile au lasat prea multa apa, aruncati-o si mai adaugati putin ulei de masline.
  • Cand ciupercile s-au prajit adaugati putina sare, mai amestecati timp de 10-15 secunde si apoi luati de pe foc. Atentie: sarea se adauga la sfarsit, cand ciupercile sunt deja facute. Daca o puneti la inceput ciupercile vor lasa apa si se vor micsora.
  • Spalati patrunjelul si tocati-l marunt, dupa care adaugati-l in ciuperci.
Tip reteta: Garnituri
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: ciuperci cu usturoi, Ciuperci cu usturoi la tigaie, ciuperci la tigaie, clatite cu ciuperci

Se face foarte repede, are putine ingrediente (ciuperci, usturoi, patrunjel) si poate tine loc de garnitura dar si de fel principal.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close