Ciuperci cu usturoi la cuptor

55

Cu ciupercile nu trebuie sa fi prea inventiv cand le gatesti. Insa trebuie sa ai in minte doua lucruri:

  • ustoroiul si uleiul de masline merg de minune cu ciupercile
  • atunci cand adaugi sare peste ciuperci, acestea vor lasa zeama.

Ciupercile au o valoare nutritiva ridicata, continand proteina vegetala, foarte multe vitamine si aminoacizi, pe de o parte, in acelasi timp fiind sarace in glucide si grasimi.

Ciuperci cu usturoi la cuptor

Portii 4 persoane
Timp pregatire 10 mins
Timp preparare 15 mins

Ustensile

  • 1 bol sticla
  • 1 tava de copt
  • 1 cutit legume
  • 1 tocator

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci
  • 6 catei usturoi
  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet balsamic
  • sare

Instructiuni

  • Spalati bine ciupercile si inlaturati mizeria de pe ele.
  • Incalziti cuptorul la 180 grade (mediu)
  • Curatati cateii de usturoi de coaja si dati-i pe razatoare. Puneti-i apoi intr-un bol, adaugati sarea, uleiul de masline si otetul balsamic.
    ciuperci usturoi cuptor
  • Adaugati ciupercile in bol si amestecati bine. Puneti-le apoi intr-o tava, adaugati unt si dati la cuptor timp de 15-20 de minute.
  • Cand ciupercile sunt facute scoteti-le intr-un bol. Taiati marunt firul de usturoi verde si presarati-l peste ciuperci. Serviti asa cum sunt sau ca garnitura la preparate din carne.
Tip preparat: Garnituri
Bucataria: Romana
Cuvint cheie: Cartofi cu ciuperci la cuptor, ciuperci cu usturoi, Ciuperci cu usturoi la cuptor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close