Ciuperci cu usturoi la cuptor

1K

Cu ciupercile nu trebuie sa fi prea inventiv cand le gatesti. Insa trebuie sa ai in minte doua lucruri:

  • ustoroiul si uleiul de masline merg de minune cu ciupercile
  • atunci cand adaugi sare peste ciuperci, acestea vor lasa zeama.

Ciupercile au o valoare nutritiva ridicata, continand proteina vegetala, foarte multe vitamine si aminoacizi, pe de o parte, in acelasi timp fiind sarace in glucide si grasimi.

Ciuperci cu usturoi la cuptor

Portii 4 persoane
Timp pregatire 10 minutes
Timp gatire 15 minutes

Echipament

  • 1 bol sticla
  • 1 tava de copt
  • 1 cutit legume
  • 1 tocator

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci
  • 6 catei usturoi
  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet balsamic
  • sare

Instructiuni

  • Spalati bine ciupercile si inlaturati mizeria de pe ele.
  • Incalziti cuptorul la 180 grade (mediu)
  • Curatati cateii de usturoi de coaja si dati-i pe razatoare. Puneti-i apoi intr-un bol, adaugati sarea, uleiul de masline si otetul balsamic.
    ciuperci usturoi cuptor
  • Adaugati ciupercile in bol si amestecati bine. Puneti-le apoi intr-o tava, adaugati unt si dati la cuptor timp de 15-20 de minute.
    ciuperci usturoi cuptor 2
  • Cand ciupercile sunt facute scoteti-le intr-un bol. Taiati marunt firul de usturoi verde si presarati-l peste ciuperci. Serviti asa cum sunt sau ca garnitura la preparate din carne.
    ciuperci usturoi cuptor 3
Meniu: Garnituri
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: Cartofi cu ciuperci la cuptor, ciuperci cu usturoi, Ciuperci cu usturoi la cuptor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like 0
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close