Cu ciupercile nu trebuie sa fi prea inventiv cand le gatesti. Insa trebuie sa ai in minte doua lucruri:
- ustoroiul si uleiul de masline merg de minune cu ciupercile
- atunci cand adaugi sare peste ciuperci, acestea vor lasa zeama.
Ciupercile au o valoare nutritiva ridicata, continand proteina vegetala, foarte multe vitamine si aminoacizi, pe de o parte, in acelasi timp fiind sarace in glucide si grasimi.


Ciuperci cu usturoi la cuptor
Echipament
- 1 bol sticla
- 1 tava de copt
- 1 cutit legume
- 1 tocator
Ingrediente
- 1 kg ciuperci
- 6 catei usturoi
- 50 g unt
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura otet balsamic
- sare
Instructiuni
- Spalati bine ciupercile si inlaturati mizeria de pe ele.
- Incalziti cuptorul la 180 grade (mediu)
- Curatati cateii de usturoi de coaja si dati-i pe razatoare. Puneti-i apoi intr-un bol, adaugati sarea, uleiul de masline si otetul balsamic.
- Adaugati ciupercile in bol si amestecati bine. Puneti-le apoi intr-o tava, adaugati unt si dati la cuptor timp de 15-20 de minute.
- Cand ciupercile sunt facute scoteti-le intr-un bol. Taiati marunt firul de usturoi verde si presarati-l peste ciuperci. Serviti asa cum sunt sau ca garnitura la preparate din carne.