Ciulamaua este o mancare din bucataria romaneasca insa cu influente din cea turca (çullama – mancare de pasare cu sos alb). Se prepara de obicei cu pui si ciuperci, dar cautand pe net am gasit mai multe variante, inclusiv cu carne de vita si morcov sau alte legume. Toate ingredientele se pun intr-un sos alb de faina si smantana (si lapte).


Ciulama cu pui si ciuperci
Equipment
- 1 cutit legume
- 1 cutit carne
- 1 tocator
- 1 cratita tocanite
Ingredients
- 500 g carne de pui
- 1 kg ciuperci
- 2 cepe
- 400 g smantana
- 300 ml lapte
- 4 linguri faina
- ulei de masline
- sare
- piper
- marar
Instructions
- Curatati cepele de coaja si tocati-le marunt.
- Taiati carnea de pui cubulete.
- Spalati bine de tot ciupercile si taiati-le si pe ele cubulete.
- Puneti oala incapatoare pe aragaz, la foc potrivit. Adaugati 3-4 linguri ulei de masline si caliti ceapa pana devine sticloasa. Adaugati carnea de pui si rumeniti.
- Adaugati apoi si ciupercile si rumeniti-le. Nu va speriati ca sunt prea multe ingrediente in oala, ciupercile vor scade.
- Puneti sare. Ciupercile vor lasa apa si vor face o zeama. Fierbeti la foc mic timp de 5-10 minute, dupa care adaugati faina. Sosul se va incleia, aveti grija sa nu il ardeti.
- Adaugati treptat smantana si laptele si fierbeti in continuare pana scade putin si se obtine o pasta mai groasa. La final tocati o mana de marar si adaugati peste ciulama