Ciulama cu pui si ciuperci

40

Ciulamaua este o mancare din bucataria romaneasca insa cu influente din cea turca (çullama – mancare de pasare cu sos alb). Se prepara de obicei cu pui si ciuperci, dar cautand pe net am gasit mai multe variante, inclusiv cu carne de vita si morcov sau alte legume. Toate ingredientele se pun intr-un sos alb de faina si smantana (si lapte).

Ciulama cu pui si ciuperci

Portii 5 persoane
Timp pregatire 20 mins
Timp preparare 30 mins

Ustensile

  • 1 cutit legume
  • 1 cutit carne
  • 1 tocator
  • 1 cratita tocanite

Ingrediente

  • 500 g carne de pui
  • 1 kg ciuperci
  • 2 cepe
  • 400 g smantana
  • 300 ml lapte
  • 4 linguri faina
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • marar

Instructiuni

  • Curatati cepele de coaja si tocati-le marunt.
    ciulama pui ciuperci
  • Taiati carnea de pui cubulete.
    ciulama pui ciuperci
  • Spalati bine de tot ciupercile si taiati-le si pe ele cubulete.
  • Puneti oala incapatoare pe aragaz, la foc potrivit. Adaugati 3-4 linguri ulei de masline si caliti ceapa pana devine sticloasa. Adaugati carnea de pui si rumeniti.
  • Adaugati apoi si ciupercile si rumeniti-le. Nu va speriati ca sunt prea multe ingrediente in oala, ciupercile vor scade.
    ciulama pui ciuperci
  • Puneti sare. Ciupercile vor lasa apa si vor face o zeama. Fierbeti la foc mic timp de 5-10 minute, dupa care adaugati faina. Sosul se va incleia, aveti grija sa nu il ardeti.
    ciulama pui ciuperci
  • Adaugati treptat smantana si laptele si fierbeti in continuare pana scade putin si se obtine o pasta mai groasa. La final tocati o mana de marar si adaugati peste ciulama
    ciulama pui ciuperci
Tip preparat: Mancaruri si tocanite
Bucataria: Romana
Cuvint cheie: ciulama, Ciulama cu pui si ciuperci, ciulama de ciuperci, ciulama de pui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close