Ciorba de vita

495

Ciorba de vita (sau ciorba de vacuta) este o ciorba populara in Romania. Se poate prepara pe tot parcursul anului cu legume proaspete sau congelate.  Unii prefera sa o serveasca cu mult leustean, altii cu bors sau insotita de ardei iute (proaspat sau murat) si smantana.

Daca luati o bucata mai mare de carne de vita pentru a prepara diverse mancaruri si tocanite, puneti deoparte si o portie pentru o ciorba de vita. Nu veti regreta.

Ciorba de vita

Timp pregatire 2 hrs

Echipament

  • 1 cutit legume
  • 1 cutit carne
  • 1 tocator
  • 1 oala

Ingrediente

  • 1 kg carne de vita
  • 2 morcovi
  • 2 cepe uscate
  • 1 ardei
  • 1 pastarnac
  • 1 telina radacina, mica
  • 6 cartofi
  • 100 g fasole verde
  • 100 g mazare
  • 4 l apa
  • sare
  • piper
  • patrunjel, leustean

Instructiuni

  • Taiati carnea de vita cubulete si puneti-o intr-o oala mare pe foc, impreuna cu apa, la fiert. Adaugati 2 linguri de sare si dati focul la potrivit. Luati spuma din cand in cand.
  • Cand carnea este aproape fiarta (cam 1 ora si jumatate) spalati bine legumele si curatati-le de coaja.
  • Taiati ceapa, morcovii, telina si pastarnacul marunt, cu cutitul sau un robot de bucatarie. Adaugati-le peste carne.
  • Taiati ardeii cubulete sau dati-i pe razatoare si puneti-i si pe ei in oala.
  • Adaugati apoi cartofii, taiati cubulete de 1-2 cm.
  • Dupa 10 minute puneti fasolea verde si mazarea si sosul de rosii. Mai fierbeti timp de 10-15 minute si verificati daca toate legumele sunt fierte. Altfel, mai lasati la fiert. Verificati daca sarea este suficienta, dupa care puneti piper si niste boia dulce.
  • Tocati niste patrunjel proaspat si puneti-l la final. Mai puteti pune leustean, dupa gust.
Meniu: Ciorbe si supe
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: ciorba, Ciorba de vita, friptura de vita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close