Ciorba de perisoare

244

Reteta aceasta de ciorba de perisoare am luat-o din cartea lui Radu Anton Roman, “Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” si am adaptat-o la ce avem prin camara.

Ciorba de perisoare este o ciorba traditionala in Romania. Cele mai intalnite sunt perisoarele din carne de vita insa pot fi facute din carne de pui sau peste. Compozitia este putin diferita, in functie de tipul de carne (de exemplu, la perisoarele de peste se pune paine si nu orez, dar sunt la fel de gustoase.

Daca faceti  perisoare de pui si folositi pui de tara, va sugerez sa fierbeti mai intai carnea, dupa care sa o dati la robot pentru a o toca. Puneti langa ele o garnitura de cartofi sau orez, impreuna cu sos, si veti avea astfel si felul intai si felul doi, la masa.

La ciorba se mai poate adauga bors (pentru cei care il prefera) si se poate servi cu ardei iuti marinati sau proaspeti. De asemenea, adaugand smantana batuta cu un ou puteti obtine o delicioasa ciorba de perisoare a la grec.

Pofta buna!

Ciorba de perisoare

Portii 8 persoane
Timp pregatire 15 minute
Timp coacere 1 hr

Ustensile

  • 1 tocator legume
  • 1 robot bucatarie
  • 1 cutit legume
  • 1 oala ciorba

Ingrediente

Perisoare

  • 400 g carne de vita tocata
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 ceasca orez
  • 1 ou
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Ciorba

  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei
  • 3 rosii
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Instructions

  • Se toaca carnea si ceapa marunt si se da morcovul pe razatoare. Intr-un castron incapator se pun toate ingredientele alaturi de ou, orez, sare, piper si patrunjel si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena. Se fac persisoare de 1,5-2 cm diametru
    ciorba perisoare 2
  • Se pune o oala cu 1,5litri pe aragaz, la foc mic
  • Ceapa, morcovii, albitura, ardeii se toaca la robot, marunt si se pun in apa la fiert.
    ciorba perisoare 1
  • Cand legumele sunt fierte se adauga perisoarele si se mai fierb 10 minute impreuna cu rosiile tocate marunt.
Curs: Ciorbe si supe
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: ciorba, ciorba de perisoare, perisoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close