Ciorba de perisoare

1.3K

Ciorba de perisoare

Reteta aceasta de ciorba de perisoare am luat-o din cartea lui Radu Anton Roman, “Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” si am adaptat-o la ce avem prin camara.

Ciorba de perisoare este o ciorba traditionala in Romania. Cele mai intalnite sunt perisoarele din carne de vita insa pot fi facute din carne de pui sau peste. Compozitia perisoarelor este putin diferita, in functie de tipul de carne (de exemplu, la perisoarele de peste se pune paine si nu orez, dar sunt la fel de gustoase.

Perisoare din carne de pui

Daca faceti  perisoare de pui si folositi pui de tara, va sugerez sa fierbeti mai intai carnea, dupa care sa o dati la robot pentru a o toca. O parte o amestecati cu celelalte ingrediente (orez, ceapa, ou) si faceti perisoare pe care le fierbeti in ciorba, iar o alta parte o amestecati cu alte legume (precum in reteta de aici) si faceti chiftele sau perisoare . Puneti langa ele o garnitura de cartofi sau orez, impreuna cu sos, si veti avea astfel si felul intai si felul doi, la masa.

Alte ingrediente

La ciorba se mai poate adauga bors (pentru cei care il prefera) si se poate servi cu ardei iuti marinati sau proaspeti. De asemenea, adaugand smantana batuta cu un ou puteti obtine o delicioasa ciorba de perisoare a la grec.

Ciorba de perisoare

Portii 8 persoane
Timp pregatire 15 minutes
Timp gatire 1 hour

Echipament

  • 1 tocator legume
  • 1 robot bucatarie
  • 1 cutit legume
  • 1 oala ciorba

Ingrediente

Perisoare

  • 250 g carne de vita tocata
  • 1 lingura ceapa
  • 30 grame orez
  • 2 oua
  • 2 linguri faina sau 40 grame
  • 1 jumatate lingurita de sare
  • piper
  • marar tocat

Ciorba

  • 2 morcovi
  • 2 cepe potrivite
  • 1 telina mica
  • 1 pastarnac mic
  • 1 ardei sau 1-2 linguri sos de ardei
  • 3 rosii sau 2-3 linguri sos de rosii
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Instructiuni

  • Se toaca carnea si ceapa marunt.
    ciorba perisoare 2
  • Se pun intr-un castron incapatoralaturi de oua, orez, sare, piper si mararul tocat si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena. Se fac persisoare de 1,5-2 cm diametru
  • Se pune o oala cu 2 litri de apa pe aragaz, la foc potrivit
  • Ceapa, morcovii, albitura, ardeii se toaca la robot marunt sau se dau pe razatoarea mare si se pun in apa la fiert impreuna cu sare.
    ciorba perisoare 1
  • Cand legumele sunt fierte (15-20 minute) se adauga perisoarele si se mai fierb 20 minute impreuna cu rosiile tocate marunt.
Meniu: Ciorbe si supe
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: ciorba, ciorba cu perisoare, ciorba de perisoare, perisoare

Va doresc sa aveti pofta buna!

Pentru alte ciorbe si supe vizitati sectiunea de aici.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like 0
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close