Ciorba de loboda este o mancare usoara, de primavara, avand ca principalele ingrediente, pe langa loboda, cartofi noi, ceapa verde, leurda si stevie. Leurda are un gust putin spre usturoi. De fapt ea se si numeste popular „usturoiul ursului”.

Ciorba de loboda
Echipament
- 1 cutit legume
- 1 oala mare
- 1 tocator
Ingrediente
- 10 legaturi loboda (verde si rosie)
- 5 cartofi
- 2 legaturi ceapa verde
- 2 cepe uscate
- 1 legatura stevie
- 1 legatura leurda
- leustean
- patrunjel
- sare
- ulei
Instructiuni
- Spalati bine toate verdeturile, in cateva ape.
- Decupati cu un cutit nervura principala de la stevie.
- Luati cateva foi de loboda, rulati-le sul si taiati cam la 1cm distanta.
- Procedati la fel cu foile de leurda si de stevie. Coditele le tocati marunt-marunt. La fel si leusteanul.
- Spalati cartofii si curatati-i de coaja. Taiati-i apoi cubulete si puneti-i la fiert intr-o oala mare cu apa, in care ati adaugat sare.
- Tocati ceapa uscata marunt si adaugati-o in oala cu apa si cartofi.
- Cand cartofii s-au fiert puneti ceapa verde tocata rondele mici. Adaugati apoi verdeturile si mai fierbeti 5-10 minute. Puneti putin ulei si mai adaugati sare, dupa gust.
- Se serveste cu smantana, iar cei care prefera zeama putin mai acra pot adauga zeama de lamaie sau otet sau bors.