Ciorba de loboda

318

Ciorba de loboda este o mancare usoara, de primavara, avand ca principalele ingrediente, pe langa loboda, cartofi noi, ceapa verde, leurda si stevie. Leurda are un gust putin spre usturoi. De fapt ea se si numeste popular „usturoiul ursului”.

Ciorba de loboda

Timp pregatire 20 mins
Timp gatire 20 mins

Echipament

  • 1 cutit legume
  • 1 oala mare
  • 1 tocator

Ingrediente

  • 10 legaturi loboda (verde si rosie)
  • 5 cartofi
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 2 cepe uscate
  • 1 legatura stevie
  • 1 legatura leurda
  • leustean
  • patrunjel
  • sare
  • ulei

Instructiuni

  • Spalati bine toate verdeturile, in cateva ape.
  • Decupati cu un cutit nervura principala de la stevie.
  • Luati cateva foi de loboda, rulati-le sul si taiati cam la 1cm distanta.
  • Procedati la fel cu foile de leurda si de stevie. Coditele le tocati marunt-marunt. La fel si leusteanul.
  • Spalati cartofii si curatati-i de coaja. Taiati-i apoi cubulete si puneti-i la fiert intr-o oala mare cu apa, in care ati adaugat sare.
  • Tocati ceapa uscata marunt si adaugati-o in oala cu apa si cartofi.
  • Cand cartofii s-au fiert puneti ceapa verde tocata rondele mici. Adaugati apoi verdeturile si mai fierbeti 5-10 minute. Puneti putin ulei si mai adaugati sare, dupa gust.
  • Se serveste cu smantana, iar cei care prefera zeama putin mai acra pot adauga zeama de lamaie sau otet sau bors.
Meniu: Ciorbe si supe
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: Ciorba de loboda, loboda, supa de loboda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close