Ciorba de loboda
Ciorba de loboda este o mancare usoara, de primavara, avand ca principalele ingrediente, pe langa loboda, cartofi noi, ceapa verde, leurda si stevie.
Leurda are un gust putin spre usturoi. De fapt ea se si numeste popular „usturoiul ursului”.
Servita in sezonul de primavara, cand toate verdeturile sunt crude, poate fi un ajutor bun pentru detoxifiere.
Preparare ciorba de loboda
Ciorba de loboda se prepara foarte usor. Daca aveti ingredientele pregatite, in maxim 30 de minute este gata.
Important este sa spalati foarte bine toate frunzele, deoarece pot avea pamant pe ele si nu ati vrea sa scrasneasca in dinti atunci cand mancati.
Ca aproape la orice preparat, legumele se pun la fiert in ordinea duritatii. Intai se pune ceapa, apoi cartofii si abia la sfarsit frunzele.
Tot ce aveti de facut este sa tocati ceapa marunt si sa o puneti la fiert, apoi taiati cartofii curatati in bucati micute si, dupa ce au fiert, sa completati cu ceapa verdei si frunzele tocate marunt. Mai fierbeti cateva minute, potriviti de sare, dupa gust, adaugati 1 lingura de ulei si e gata.
Mod de servire
Ciorbita de loboda se serveste ca atare, cum e preparata, insa multi prefera sa o acreasca. Pentru aceasta folositi zeama de lamaie sau bors sau zeama de varza. Aveti grija insa sa temperati acreala, dupa gust.
Sa trecem la treaba si sa vedem instructiunile.


Ciorba de loboda
Equipment
- 1 cutit legume
- 1 oala mare
- 1 tocator
Ingredients
- 5 legaturi loboda (verde si rosie)
- 5 cartofi
- 2 legaturi ceapa verde
- 2 cepe uscate
- 2 legatura stevie
- 2 legatura leurda
- leustean
- patrunjel
- sare
- ulei
Instructions
- Spalati bine toate verdeturile, in cateva ape.
- Decupati cu un cutit nervura principala de la stevie.
- Luati cateva foi de loboda, rulati-le sul si taiati cam la 1cm distanta.
- Procedati la fel cu foile de leurda si de stevie. Coditele le tocati marunt-marunt. La fel si leusteanul.
- Spalati cartofii si curatati-i de coaja. Taiati-i apoi cubulete si puneti-i la fiert intr-o oala mare cu apa, in care ati adaugat sare.
- Tocati ceapa uscata marunt si adaugati-o in oala cu apa si cartofi.
- Cand cartofii s-au fiert puneti ceapa verde tocata rondele mici. Adaugati apoi verdeturile si mai fierbeti 5-10 minute. Puneti putin ulei si mai adaugati sare, dupa gust.
- Se serveste cu smantana, iar cei care prefera zeama putin mai acra pot adauga zeama de lamaie sau otet sau bors.
Va doresc spor la gatit si pofta buna!
Pentru alte retete cu ciorbite si supe vizitati sectiunea de aici
Foarte buna!!! Deliciu de primavara!