Ciorba de afumatura cu zeama acra de varza si tarhon

241

Ciorba de afumatura cu zeama acra de varza si tarhon

Ciorba de afumatura cu zeama acra de varza si tarhon este o ciorba de „dres” dupa zilele de sarbatoare „stropite” cu alcool din belsug, dar si pentru zilele friguroase de iarna.

Se prepara de obicei in anotimpul rece, dupa taierea porcului si afumarea carnii. Eu am facut-o cu apa in care a fiert timp de 3 ore un ciolan de porc afumat si am acrit-o cu zeama de varza murata, de la butoi. Ca legume am folosit ceapa, cartofi si morcovi, la care am adaugat doua linguri de sos de ardei si doua de sos de rosii.

In locul ciolanului de porc puteti folosi orice carne de porc afumata (muschi, costita, sunculita) taiata bucatele. Timpul de fierbere va fi atunci redus la 1 ora – 1 ora si jumatate.

Dupa preferinte, puteti adauga smantana si servi ciorba cu un ardei iute. De asemenea, zeama de varza murata poate fi inlocuita cu zer in care s-a batut un ou sau cu bors. Puteti adauga la legume si albitura (pastarnac, radacina de patrunjel sau telina).

5 din 1 vot

Ciorba de afumatura cu zeama acra de varza si tarhon

O ciorba acra, pentru zilele reci
Timp pregatire 3 hrs
Timp gatire 1 hr
Timp total 4 hrs

Echipament

  • 1 oala cu presiune
  • 1 Cutit bucatar
  • 1 tocator
  • 1 curatator

Ingrediente

  • 1 ciolan de porc afumat
  • 4 cartofi
  • 2 morcovi
  • 3 cepe
  • 2 linguri sos de ardei
  • 2 linguri sos de rosii
  • tarhon
  • 300 ml zeama acra de varza zeama de varza murata
  • sare
  • piper

Instructiuni

  • Puneti ciolanul de porc intr-o oala cu presiune si fierbeti timp de 2-3 ore, pana cand carnea este moale si cade de pe oase.
  • Curatati legumele de coaja si taiati-le bucatele.
  • Cand carnea este fiarta strecurati zeama intr-o alta oala.
  • Adaugati ceapa, morcovii si cartofii taiati si fierbeti timp de 15-20 minute.
  • Taiati carnea bucatele potrivite. Dupa preferinta, puneti in oala doar carne macra si sorici, fara grasime (slanina).
  • Adaugati sosul de ardei si sosul de rosii.
  • Puneti zeama de varza murata.
  • Mai fierbeti inca 10 minute.
  • Potriviti la gust cu sare (daca mai este nevoie) si putin piper. Adaugati si tarhonul.
Meniu: Ciorbe si supe
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: ciorba, ciorba cu zeama de varza acra, ciorba de afumatura, varza acra

Pentru alte retete de ciorbe si supe vizitati sectiunea de aici.

Daca ti-a placut reteta si vrei sa afli cand public altele noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare"

Alatura-te conversatiei

  1. 5 stars
    Multumim pentru reteta! Foarte buna a iesit, am facut cu coasta afumata.

  2. Sa va fie de bine! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close