Ciolan de porc cu varza murata

707

Stiu ca multora le-a venit deja apa in gura cand au citit titlu. Eu unul, de cate ori merg intr-un restaurant si vad în meniu ”Ciolan de porc cu varza murata (sau fasole)”, am mari probleme in a ma decide daca vreau sa comand altceva.

In aceasta reteta fac ciolan de porc doar fiert, fara sa-l mai bag la cuptor. Este mai bun si mai fraged asa, plus ca, fiert la oala sub presiune, ajunge sa se desfaca de pe oase si nu prea mai e OK de pus la copt.

Ciolan de porc cu varza murata

Timp pregatire 20 minutes
Timp gatire 2 hours
Timp total 2 hours 20 minutes

Echipament

  • 1 oala sub presiune
  • 1 cratita mare
  • 1 Cutit bucatar
  • 1 tocator

Ingrediente

  • 1 buc ciolan de porc afumat
  • 1 kg varza murata
  • 3 buc ceapa
  • ulei
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • foi dafin

Instructiuni

  • Se spala ciolanul si se fierbe intr-o oala sub presiune timp de 1 ora si jumatate (dupa ce oala incepe sa scoata aburul de presiune), impreuna cu mirodeniile. Daca dupa ce trece acest timp si inca nu e fiert, se ia capacul de la oala si se fierbe in continuare.
  • Se taie cepele marunt si se calesc in ulei cu sare si piper intr-o oala incapatoare. Se adauga varza tocata si ea marunt, boiaua si ceva zeama de la ciolanul fiert. Se firebe cam 40-45 de minute la foc potrivit. Cand este gata se mai adauga cateva mirodenii dupa gust (de obicei marar si cimbru).
  • La sfarsit se face si o mamaliguta buna si se servesc impreuna, asortate, pe farfurie, eventual cu putina smantana si unul-doi ardei iuti.
Meniu: Porc
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: ciolan porc, porc cu varza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close