Reteta de chili con soya (chili cu soia) este similara cu cea de chili con carne, insa carnea este inlocuita cu bucatele de soia. Gustul este asemanator preparatului cu carne, insa nu toata lumea suporta soia. Ce puteti face este sa gatiti toate vegetalele, luati un polonic din preparat si puneti-l intr-o cratita mai mica sau intr-o farfurie si adaugati cateva bucatele de soia fiarta. Gustati si daca va place gustul puteti adaugati soia si in cratita principala.
Eu folosesc soia care nu este modificata genetic (si va recomand si voua acelasi lucru). De asemenea, pentru a reduce timpul de preparare, puteti folosi fasole si rosii de la conserva. Altfel, trebuie sa fierbeti fasolea inainte si sa tocati rosii proaspete.


Chili con soya (Chili cu soia)
Equipment
- 1 tocator
- 1 cutit legume
- 1 oala tocanite
Ingredients
- 100 g fulgi sau bucati de soia
- 800 g fasole rosie, conserva
- 400 g rosii cuburi
- 2 cepe mari
- 1 ardei gras
- ulei
- condimente chili
- sare
Instructions
- Puneti o oala incapatoare pe aragaz, cu apa si 1 lingurita de sare. Adaugati soia si lasati sa fiarba cateva minute dupa ce apa clocoteste. Verificati cand soia s-a inmuiat.
- Curatati ceapa de coaja si tocati-o marunt. Taiati ardeiul in jumatate, scoateti semintele si apoi taiati-l marunt.
- Puneti o cratita pe foc cu 2-3 linguri de ulei. Adaugati ceapa si ardeiul si caliti la foc potrivit pana cand ceapa devine sticloasa.
- Desfaceti conservele de fasole si rasturnati continutul in oala cu ceapa si ardei. Procedati la fel cu conserva de rosii. Mai adaugati 1 cana de apa.
- Puneti condimentele si adaugati soia, scursa de apa.
- Lasati pe aragaz la foc mic pana cand scade si se obtine o tocanita. Nu uitati sa mai amestecati din cand in cand.
- La final mai puteti adauga boabe de porumb, ceapa verde, patrunjel si marar.