Chili con carne este o reteta clasica mexicana, care combina destul de multe ingrediente savuroase. Preparatul este una dintre mancarurile preferate ale familiei. Pentru gatit folosesc de obicei fasole, porumb si rosii de la conserva, deoarece fierb mai repede.
Se serveste cu clasica tortilla mexicana (pe care o puteti prepara voi sau cumpara de la magazinele alimentare).


Chili con carne
Equipment
- 1 cratita pentru tocana
- 1 tocator
- 1 robot bucatarie
- 1 cutit legume
Ingredients
- 500 g carne de vita maruntita
- 4 ardei iuti
- 1 cutie fasole neagra (kidney)
- 1 cutie fasole alba
- 400 g rosii (sau 1 cutie conserva de rosii cuburi)
- 200 g porumb dulce
- 100 ml sos de rosii
- boia dulce
- boia iute
- sare
- piper
- ulei
- condiment pentru chili
- oregano
Instructions
- Taiati ceapa si usturoiul marunt, scoateti semintele din ardeii iuti si taiati-i si pe acestia marunt.
- Puneti o oala mai mare pe aragaz, la foc mediu, adaugati uleiul si cand s-a incins caliti cepa, usturoiul si ardeii. Adaugati 1 lingura de sare. Dati la foc mic si amestecati incontinuu, avand grija sa nu se arda.
- Puneti carnea tocata in oala si amestecati cu celelalte ingrediente, pana cand se rumeneste
- Desfaceti conservele de fasole, rosii si porumb, goliti jumatate din lichid si rasturnati-le in oala cu ceapa. Adaugati apoi soia si sucul de rosii. Puneti, dupa gust, piper si paprika dulce si paprika iute. Daca consistenta vi se pare prea groasa, mai adaugati putina apa.
- Aduceti la punctul de fierbere si dati focul la mic, fierband cu capacul pe oala, timp de 10-15 minute. Din cand in cand amestecati, ca sa nu se prinda. Cu 2-3 minute inainte de a lua de pe foc adaugati oregano.