Chili con carne

198

Chili con carne este o reteta clasica mexicana, care combina destul de multe ingrediente savuroase. Preparatul este una dintre mancarurile preferate ale familiei. Pentru gatit folosesc de obicei fasole, porumb si rosii de la conserva, deoarece fierb mai repede.

Se serveste cu clasica tortilla mexicana (pe care o puteti prepara voi sau cumpara de la magazinele alimentare).

Chili con carne

Timp pregatire 20 minute
Timp coacere 40 minute

Ustensile

  • 1 cratita pentru tocana
  • 1 tocator
  • 1 robot bucatarie
  • 1 cutit legume

Ingrediente

  • 500 g carne de vita maruntita
  • 4 ardei iuti
  • 1 cutie fasole neagra (kidney)
  • 1 cutie fasole alba
  • 400 g rosii (sau 1 cutie conserva de rosii cuburi)
  • 200 g porumb dulce
  • 100 ml sos de rosii
  • boia dulce
  • boia iute
  • sare
  • piper
  • ulei
  • condiment pentru chili
  • oregano

Instructions

  • Taiati ceapa si usturoiul marunt, scoateti semintele din ardeii iuti si taiati-i si pe acestia marunt.
    chili con carne
  • Puneti o oala mai mare pe aragaz, la foc mediu, adaugati uleiul si cand s-a incins caliti cepa, usturoiul si ardeii. Adaugati 1 lingura de sare. Dati la foc mic si amestecati incontinuu, avand grija sa nu se arda.
  • Puneti carnea tocata in oala si amestecati cu celelalte ingrediente, pana cand se rumeneste
    IMG 9818
  • Desfaceti conservele de fasole, rosii si porumb, goliti jumatate din lichid si rasturnati-le in oala cu ceapa. Adaugati apoi soia si sucul de rosii. Puneti, dupa gust, piper si paprika dulce si paprika iute. Daca consistenta vi se pare prea groasa, mai adaugati putina apa.
    chili con carne 4
  • Aduceti la punctul de fierbere si dati focul la mic, fierband cu capacul pe oala, timp de 10-15 minute. Din cand in cand amestecati, ca sa nu se prinda. Cu 2-3 minute inainte de a lua de pe foc adaugati oregano.
Curs: Mancaruri si tocanite
Bucataria: Mexican
Cuvant cheie: chili, Chili con carne, lasagna cu carne, mexican

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close