Chiftelute de peste

875

„Chiftelute de peste” este un preparat popular mai ales in sud-estul Romaniei, in zona Deltei Dunarii, dar si in zonele cu traditie in pescuit, acolo unde materia prima, pestele, se gaseste din abundenta. Daca mergeti in Delta in mod sigur veti avea in meniu chiftele de peste, precum si „o tona” de alte preparate din peste, care, de-altfel, se fac in celelalte zone din Romania din carne de pasare, porc sau vita (de exemplu, sarmale).

Sunt o multime de retete pe tema aceasta, insa ce va propun azi este o reteta dietetica, facuta cu conserva de peste, pentru ca nu totdeauna avem acces la fileuri de peste proaspat (crap, stiuca, caras, pastrav si altii), si nici rabdarea de a curata pestele, a-l curata de oase si a-l da prin robot. Daca, insa, aveti fileuri de peste (poate fi orice fel de peste, de mare, de balta, de rau), incercati sa faceti chiftelute de peste cu carne proaspata. Are o savoare deosebita.

Ingredientele de baza sunt aceleasi: carne de peste, ceapa si oua si putina faina. Reteta aceasta fiind dietetica, am folosit faina de migdale si nu faina de grau.

Chiftelute de peste

La Lidl gasiti conserve de ton bucati de 900 grame. Este suficienta pentru a face cel putin 30 de chifteluete de peste.
Portii 4 persoane
Timp pregatire 20 minutes
Timp gatire 30 minutes
Timp total 50 minutes

Echipament

  • 1 bol de sticla
  • 1 tigaie adanca sau tava cuptor
  • 1 Cutit bucatar
  • 1 cleste bucatarie

Ingrediente

  • 600 g conserva de peste in ulei
  • 2 cepe
  • 1 legatura marar
  • 2 oua
  • 4 linguri faina de migdale
  • sare
  • piper
  • ulei de cocos sau de samburi de masline

Instructiuni

  • Desfaceti 3 conserve de peste si scurgeti uleiul. Puneti pestele intr-un bol
  • Curatati ceapa si tocati-o marunt. Adaugati-o in bol
  • Spargeti doua oua in bol.
  • Adaugati sare, piper si mararul, tocat marunt.
  • Puneti si faina de migdale.
  • Framantati totul cu mana, pana se obtine o pasta consistenta. Daca e nevoie, mai adaugati faina de migdale
  • Incingeti ulei intr-o tigaie adanca.
  • Formati chiftelele cu mana si puneti, pe rand in tigaie. Din cantitatea de mai sus ar trebui sa iasa undeva la 25-30 de chiftelute de dimensiunea unei mingi de ping-pong.
    chiftelute de peste tocator
  • Prajiti la foc mediu-mare, pana se rumenesc frumos pe ambele parti.
    chiftelute de peste prajite
  • Se pot face si la cuptor, daca doriti mai dietetic. Pentru aceasta incingeti cuptorul la 190 grade, formati chiftelele si puneti-le intr-o tava peste o hartie de copt. Lasati chiftelutele la cuptor timp de 20 de minute, pana se rumenesc jos, apoi intoarceti-le si lasati-le inca 10 minute.
  • Puneti un servet de hartie intr-un bol si scoateti chiftelele din tigaie sau din cuptor.
  • Serviti cu orice garnitura va place.
Meniu: Peste
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: Chiftele a la bunica, chiftele de peste, chiftelute de peste, peste, peste chiftele

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close