Chiftele de pui cu susan – Este o reteta clasica de chiftele, la care se adauga si niste seminte de susan. De preferat este puiul de tara dar puteti folosi si din comert. Pentru a fi mai gustoase carnea se fierbe inainte de prepararea chiftelelor.
Chiftele de pui cu susan
Echipament
- 1 robot de bucatarie
- 1 cutit legume
- 1 tocator
- 1 bol de sticla
- 1 tava de copt
Ingrediente
- 1 kg carne de pui
- 2 cepe mari
- 3 oua
- susan
- 100 g pesmet
- 4 felii paine
- 2 linguri faina
- 1 lingura boia
- sare
- piper
- patrunjel sau marar tocat
Instructiuni
- Se fierbe carnea de pui pana cand se desprinde usor de pe oase. La un pui de tara de obicei fierberea este de 1 ora, la oala sub presiune.
- Dupa ce puiul este fiert se lasa putin sa se raceasca dupa care se inlatura carnea de pe oase si se pune intr-un bol. Pastrati putina zeama intr-o cana, deoarece s-ar putea sa aveti nevoie de ea mai tarziu. Restul de zeama se poate pune in sticle si pastra la frigider/congelator si se foloseste la supe si alte mancaruri.
- Tocati carnea la un robot de bucatarie.
- Curatati cepele si tocati-le marunt. Puneti putin ulei intr-o tigaie si caliti ceapa pana devine sticloasa si se inmoaie.
- Puneti ceapa peste carnea tocata.
- Spargeti ouale si adaugati continutul in bol.
- Daca folositi miez de paine sfaramati-l bine inainte de a-l pune in bol.
- Taiati mararul sau patrujnelul marunt si adaugati-l langa celelalte ingrediente. Puneti boia, sare, piper si alte mirodenii, dupa gust.
- Adaugati faina.
- Amestecati ferm totul pana se obtine o pasta compacta. Daca vi se pare prea groasa puneti niste zeama de pui din cea pastrata in cana.
- Incingeti cuptorul la 200 grade.
- Puneti hartie de copt intr-o tava. Faceti apoi din compozitie bilute de 4-5cm si aranjati-le frumos in tava.
- Coaceti cam 15 minute dupa care scoateti tava, rotiti chiftelele si dati-le iarasi la cuptor.
- Cand sunt rumenite scoateti tava din cuptor, lasati putin sa se raceasca si mutati chiftelele intr-un castron.