Chiftele de pui cu susan

51

Chiftele de pui cu susan – Este o reteta clasica de chiftele, la care se adauga si niste seminte de susan. De preferat este puiul de tara dar puteti folosi si din comert. Pentru a fi mai gustoase carnea se fierbe inainte de prepararea chiftelelor.

Chiftele de pui cu susan

Timp pregatire 30 mins
Timp preparare 1 hr

Ustensile

  • 1 robot de bucatarie
  • 1 cutit legume
  • 1 tocator
  • 1 bol de sticla
  • 1 tava de copt

Ingrediente

  • 1 kg carne de pui
  • 2 cepe mari
  • 3 oua
  • susan
  • 100 g pesmet
  • 4 felii paine
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura boia
  • sare
  • piper
  • patrunjel sau marar tocat

Instructiuni

  • Se fierbe carnea de pui pana cand se desprinde usor de pe oase. La un pui de tara de obicei fierberea este de 1 ora, la oala sub presiune.
  • Dupa ce puiul este fiert se lasa putin sa se raceasca dupa care se inlatura carnea de pe oase si se pune intr-un bol. Pastrati putina zeama intr-o cana, deoarece s-ar putea sa aveti nevoie de ea mai tarziu. Restul de zeama se poate pune in sticle si pastra la frigider/congelator si se foloseste la supe si alte mancaruri.
  • Tocati carnea la un robot de bucatarie.
    chiftele-pui-susan
  • Curatati cepele si tocati-le marunt. Puneti putin ulei intr-o tigaie si caliti ceapa pana devine sticloasa si se inmoaie.
    chiftele-pui-susan
  • Puneti ceapa peste carnea tocata.
  • Spargeti ouale si adaugati continutul in bol.
  • Daca folositi miez de paine sfaramati-l bine inainte de a-l pune in bol.
  • Taiati mararul sau patrujnelul marunt si adaugati-l langa celelalte ingrediente. Puneti boia, sare, piper si alte mirodenii, dupa gust.
  • Adaugati faina.
  • Amestecati ferm totul pana se obtine o pasta compacta. Daca vi se pare prea groasa puneti niste zeama de pui din cea pastrata in cana.
  • Incingeti cuptorul la 200 grade.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava. Faceti apoi din compozitie bilute de 4-5cm si aranjati-le frumos in tava.
  • Coaceti cam 15 minute dupa care scoateti tava, rotiti chiftelele si dati-le iarasi la cuptor.
  • Cand sunt rumenite scoateti tava din cuptor, lasati putin sa se raceasca si mutati chiftelele intr-un castron.
Tip preparat: Carne, Pasare
Bucataria: Romana
Cuvint cheie: chiftele de pui, Chiftele de pui cu susan, pui cu susan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close