„Chiftele de dovlecei si cartofi” este un aperitiv usor de preparat si foarte gustos. Poate fi gatit in tot timpul anului si servi atat ca fel principal cat si ca garnitura.
In zona Moldovei se mai numesc Tocinei

Chiftele de dovlecei si cartofi
Echipament
- 1 robot bucatarie sau razatoare
- 1 bol sticla mare
- 1 tigaie neaderenta
- 1 Cutit bucatar
Ingrediente
- 3 buc dovlecei
- 6 buc cartofi
- 3 buc oua
- 3 linguri faina
- 3 linguri pesmet
- sare
- marar
- ulei
Instructiuni
- Se curata dovleceii si cartofii de coaja. Se taie bucati si se dau pe razatoarea mica.
- Se pun intr-o strecuratoare 10-15 minute, pentru a se scurge zeama dupa care se storc in pumni, pentru a elimina excesul.
- Se pun dovleceii si cartofii rasi intr-un bol si se adauga ouale batute. Puneti apoi marar, sare, piper, pesmetul si faina si amestecati pana se obtine o compozitie mai groasa, dar nu solida. De obicei 2-3 linguri de faina sunt suficiente. Daca vi se pare ca e prea groasa adaugati lapte sau apa (daca faceti de post).
- Incingeti o tigaie la foc potrivit si adaugati ulei.
- Cu o lingura luati compozitie din bol si puneti in tigaie, formand chiftelute. Apasati putin pe compozitie sa se aplatizeze si sa nu fie prea groase, altfel nu se coc in interior. Intoarceti pe fiecare parte pana se rumenesc apoi scoateti din tigaie si puneti pe un prosop de hartie sa se scurga uleiul in exces.
. Pot fi o varianta foarte buna de meniu pentru perioada de post daca nu puneti ou si lapte. Se pot face si separat, doar cu dovlecei sau doar cu cartofi.