Chiftele de dovlecei si cartofi

2.6K

„Chiftele de dovlecei si cartofi” (sau Tocinei) este un aperitiv usor de preparat si foarte gustos care poate fi gatit in tot timpul anului si servi atat ca fel principal cat si ca garnitura. Pot fi o varianta foarte buna de meniu pentru perioada de post daca nu puneti ou si lapte. Se pot face si separat, doar cu dovlecei sau doar cu cartofi.

Se servesc simpli sau cu branza telemea rasa si rosii proaspete.

Cum se prepara chiftele de dovlecei si cartofi?

Modul de preparare este foarte simplu si necesita cativa pasi.

Cartofii se curata de coaja iar dovleceii se spala si li se taie cotorul si se taie in sferturi, in lungime. Daca folositi dovlecei mai batrani, inlaturati cu o lingura sau un cutit miezul si semintele tari.

Se dau pe razatoarea mica atat cartofii cat si dovleceii, se sareaza si se pun intr-o strecuratoare deasa, unde se lasa 30 minute-1 ora, pentru a se scurge zeama din ei. Apoi se strang in pumni pentru a elimina excesul de zeama si se pun intr-un bol unde se combina cu sare, piper, pesmet, oua, lapte si faina.

Se incinge o tigaie si se adauga ulei. Cu ajutorul unei linguri se ia din compozitie si se pune in tigaie, la prajit. Focul trebuie sa fie mic spre mare. Repetati pana terminati toata compozitia.

Cam acestea sunt informatiile, in linii mari. Sa trecem la treaba si sa vedem care sunt ustensilele, ingredientele si cantitatile lor precum si pasii pentru se prepara niste delicioase chiftele de dovlecei si cartofi.

Chiftele de dovlecei si cartofi

Timp pregatire 20 minutes
Timp gatire 30 minutes
Timp total 50 minutes

Echipament

  • 1 robot bucatarie sau razatoare
  • 1 bol sticla mare
  • 1 tigaie neaderenta
  • 1 Cutit bucatar

Ingrediente

  • 3 buc dovlecei
  • 6 buc cartofi
  • 3 buc oua
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri pesmet
  • sare
  • marar
  • ulei

Instructiuni

  • Se curata dovleceii si cartofii de coaja. Se taie bucati si se dau pe razatoarea mica.
    Chiftele de dovlecei si cartofi 3
  • Se pun intr-o strecuratoare 10-15 minute, pentru a se scurge zeama dupa care se storc in pumni, pentru a elimina excesul.
    Chiftele de dovlecei si cartofi 5
  • Se pun dovleceii si cartofii rasi intr-un bol si se adauga ouale batute. Puneti apoi marar, sare, piper, pesmetul si faina si amestecati pana se obtine o compozitie mai groasa, dar nu solida. De obicei 2-3 linguri de faina sunt suficiente. Daca vi se pare ca e prea groasa adaugati lapte sau apa (daca faceti de post).
    Chiftele de dovlecei si cartofi 6
  • Incingeti o tigaie la foc potrivit si adaugati ulei.
  • Cu o lingura luati compozitie din bol si puneti in tigaie, formand chiftelute. Apasati putin pe compozitie sa se aplatizeze si sa nu fie prea groase, altfel nu se coc in interior. Intoarceti pe fiecare parte pana se rumenesc apoi scoateti din tigaie si puneti pe un prosop de hartie sa se scurga uleiul in exces.
    Chiftele de dovlecei si cartofi 8
Meniu: Aperitive
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: Chiftele de dovlecei si cartofi, tocinei

 

Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!

Pentru alte retete si idei de aperitive vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like 1
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close