Reteta nu imi apartine mie ci prietenei mele Ingrid, cu care colaborez pe un alt blog. Insa va garantez ca este o prajitura foarte delicioasa.


Cheesecake
Equipment
- 1 ibric
- 1 robot bucatarie
- 1 bol de sticla mare
- 1 tava copt
Ingredients
- 2 galbenusuri ou
- 700 g branza proaspata
- 250 g zahar
- 200 g smantana
- 2 pachete biscuiti digestivi
- 80 g unt
- esenta de rom sau vanilie
Instructions
- Topim untul într-un ibric pe foc
- Sfarâmam biscuitii sau îi dam la robotul de bucatarie
- Amestecam untul cu biscuitii si tapetam tava cu aceasta combinatie de unt si biscuiti. Nu trebuie sa semene cu un aluat. Trebuie doar sa împingem cu degetele acest amestec, ca sa se formeze un strat de 2-3 cm pe fundul tavii. Dupa ce terminam operatiunea, punem tava la rece în frigider.
- În cana robotului de bucatarie am pus brânza, zaharul, smântâna si ouale si am amestecat maxim 5 minute pana am obtinut o crema foarte fina de brânza. Ouale se adauga pe rând si se asteapta omogenizarea compozitiei înainte de a adauga urmatorul ou.
- Încalziti cuptorul la 180 de grade, turnati crema de brânza peste blatul de biscuiti si bagati totul la cuptor timp de 40-45 de minute.
- Musai trebuie sa petreaca o seara la frigider ca sa se întareasca pentru ca initial este cam gelatinoasa. Nu am zis nimic de esente pentru ca sunt optionale. Daca sunteti fan o anumita aroma, o adaugati în timp ce mixati crema de brânza. Daca nu aveti robot de bucatarie puteti folosi linistiti mixerul.