Castraveti in otet

66

Castravetii in otet se fac in doua transe. Practic se pot face vara la sfarsitul lui Iulie si toamna, la sfarsitul lui agust/inceputul lui septembrie. Daca ii faceti vara trebuie sa aveti un loc rece de depozitare, altfel pot altera.

Alegeti castraveti subtiri, care se pot pune mai usor in borcan si se pot consuma la fel de usor. Daca aveti castraveti mari puteti sa ii taiati. De preferat sunt castravetii proaspeti, care au inca florile galben-portocalii in varf.

Castraveti in otet

Timp pregatire 20 mins
Timp preparare 30 mins

Ustensile

  • 1 oala
  • 1 tava cuptor

Ingrediente

  • 5 kg castraveti
  • 1 l otet din vin
  • usturoi
  • apa
  • boabe de mustar
  • sare neiodata
  • foi de dafin
  • zahar

Instructiuni

  • Spalati bine castravetii si taiati-le cozile si florile. Curatati cateii de usturoi.
  • Spalati borcanele bine si lasati-le la scurs.
  • Puneti cateva boabe de piper, cateva boabe de mustar si 1-2 catei de usturoi in borcan.
  • Combinati 1 litru de otet cu 3 de apa intr-o oala mare, adaugati 1 lingura de sare la litru de compozitie si 1 lingura cu varf de zahar la litru de compozitie (sau mai multe, dupa gust). Puneti cateva boabe de orez si 2-3 foi de dafin in oala si dati in fiert. Lasati sa se raceasca putin.
  • Puneti borcanele pe o tava si umpleti-le cu castraveti asezati frumos "in picioare".
  • Cu un polonic puneti compozitia de apa si otet in borcane pana se umplu. Mai adaugati cateva boabe de mustar, 2 frunza de dafin si niste tulpini verzi de telina. Strangeti bine capacele.
  • Dati la cuptor la foc potrivit dupa ce puneti in tava niste apa, aproape pana la nivelul tavii. Fierbeti in bain-marie timp de 30 de minute.
  • Cand se racesc borcanele scoateti-le din cuptor si verificati daca "s-au tras" ciocanind usor cu unghia capacele. Cele care nu s-au vidat shimbati-le capacele si mai fierbeti-le in bain-marie inca o data (la cuptor sau intr-o oala cu apa, pe aragaz).
Tip preparat: Conserve
Bucataria: Romana
Cuvint cheie: castraveti, Castraveti in otet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close