Cascaval pane

787

Cascaval pane este o alta mancare preferata de copii, usor de pregatit si intr-un timp foarte scurt.

Gasiti in comert fel si fel de semipreparate inghetate de cascaval pane, pe care il puneti in tigaie in ulei si se face in cateva minute.

In reteta aceasta va invat cum sa-l faceti voi, cu cascaval proaspat, oua, lapte si faina.

Cum se prepara un cascaval pane?

Taiati cascavalul in felii de 1 cm grosime. Amestecati oua cu faina si lapte si sare pana obtineti o pasta destul de groasa.

Dati cascavalul prin aceasta pasta si, daca doriti, prin pesmet sau panko.

Incingeti putin ulei in tigaie, puneti o felie de cascaval la prajit si, dupa 5-10 secunde intoarceti-o pe partea cealalta. Astfel pasta de ou cu lapte si faina nu va cadea de pe cascaval. Lasati sa se rumeneasca si apoi rasuciti.

Serviti, bineinteles, cu cartofi prajiti si cu ketchup.

Sa trecem la treaba si sa vedem care sunt ustensilele, ingredientele si cantitatile lor precum si pasii pentru a prepara un delicios cascaval pane.

Cascaval pane

Cascaval pane, Fried Cheese, Cheesy Bites - trei nume pentru aceeasi reteta delicioasa. Bineinteles, cu cartofi prajiti si ketchup.
Servings 4 persoane
Timp pregatire 30 minutes
Timp total 30 minutes

Echipament

  • 1 bol sticla
  • 1 tel
  • 1 tigaie neaderenta

Ingrediente

  • 600 g cascaval
  • 3 buc oua
  • 400 ml lapte
  • faina
  • sare
  • ulei

Instructiuni

  • Se face o compozitie din lapte, oua, sare si faina, care sa aibe o consistenta mai groasa, nu ca cea de la clatite. Daca e prea subtire va curge toata in tigaie, Important este ca aceasta pasta sa ramana lipita de cascaval.
  • Inchingeti ulei intr-o tigaie, la foc potrivit.
  • Taiati cascavalul felii de 1cm. Fiecare felie o dati prin pasta si o puneti cu grija in tigaie. Pentru ca pasta sa nu curga de pe felia de cascaval, lasati cateva secunde sa se rumeneasca si apoi cu o spatula de lemn intoarceti repede pe partea cealalata. Rasuciti apoi pe o parte si alta de cate ori aveti nevoie pana se rumeneste (aveti grija sa nu se arda)
  • Garnitura preferata o reprezinta cartofii prajiti sau pai. Curatati cativa cartofi de coaja, ii spalati, taiati felii si apoi "paie". Dati cu sare si prajiti apoi in tigaie
Meniu: Aperitive
Bucataria: Americana, Romana
Cuvant cheie: cascaval, cascaval pane, pane

Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!

Pentru alte retete si idei de aperitive vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like 1
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close