Cascaval pane este oalta mancare preferata de copii, usor de pregatit si intr-un timp foarte scurt.
Gasiti in comert fel si fel de semipreparate inghetate de cascaval pane, pe care il puneti in tigaie in ulei si se face in cateva minute.
In reteta aceasta va invat cum sa-l faceti voi, cu cascaval proaspat, oua, lapte si faina.

Echipament
- 1 bol sticla
- 1 tel
- 1 tigaie neaderenta
Ingrediente
- 400 g cascaval
- 2 buc oua
- 400 ml lapte
- faina
- sare
- ulei
Instructiuni
- Se face o compozitie din lapte, oua, sare si faina, care sa aibe o consistenta mai groasa, nu ca cea de la clatite. Daca e prea subtire va curge toata in tigaie, Important este ca aceasta pasta sa ramana lipita de cascaval.
- Inchingeti ulei intr-o tigaie, la foc potrivit.
- Taiati cascavalul felii de 1cm. Fiecare felie o dati prin pasta si o puneti cu grija in tigaie. Pentru ca pasta sa nu curga de pe felia de cascaval, lasati cateva secunde sa se rumeneasca si apoi cu o spatula de lemn intoarceti repede pe partea cealalata. Rasuciti apoi pe o parte si alta de cate ori aveti nevoie pana se rumeneste (aveti grija sa nu se arda)
- Garnitura preferata o reprezinta cartofii prajiti sau pai. Curatati cativa cartofi de coaja, ii spalati, taiati felii si apoi "paie". Dati cu sare si prajiti apoi in tigaie