Carrot Cake (Tort cu morcov)

198

Carrot Cake sau Tort cu morcov – un deliciu dulce

Ce tort mai special poti sa prepari cu ocazia unor zile de sarbatoare, mai ales ca ingredientele sunt disponibile tot timpul anului? Un tort de morcov sau carrot cake. Daca acum vreo 2 ani am facut pentru prima data tiramisu, de data aceasta am incercat sa sarbatorim venirea primaverii cu un „martisor” cu morcov.

Este o reteta relativ migaloasa, dar rezultatul este unul delicios.

carrot cake tort cu morcov 1

Cum se prepara carrot cake (tort cu morcov)

Pentru blatul de tort aveti nevoie de morcovi, faina, oua, praf de copt, ulei, zahar sau kefir, nuci sau migdale, scortisoara, esenta de vanilie sau de rom, sare. Crema am facut-o din mascarpone, frisca lichida, unt si zahar pudra.

Morcovii se spala, se curata si se dau pe razatoarea mica.  Faina se amesteca cu scortisoara, praf de copt si putina sare. Ouale se mixeaza bine impreuna cu zaharul pana se obtine o crema. Se adauga ulei si lapte sau kefir. Am folosit zahar brun.  Nucile sau migdalele se taie marunt sau se dau la robot.

Se unge o tava de tort cu unt. Toate ingredientele de mai sus se amesteca pana se omogenizeaza si se pun la copt in tava, timp de 45 minute, la 180 grade.

Cand blatul este copt (se face testul scobitorii) se scoate din cuptor, se pune pe o farfurie sau un platou si se lasa sa se raceasca.

Untul, incalzit la temperatura camerei, se amesteca cu mascarpone si cu frisca lichida pana se obtine o crema. Se poate adauga si putina esenta de vanilie sau de rom.

Cand blatul s-a racit se taie in sectiune in doua parti. Pe partea de jos se pune jumatate din cantitatea de crema, se pune apoi capacul (cealalta jumatate de blat) si se intinde deasupra restul de crema.

Se orneaza cu fructe de padure (afine, zmeura, mure, capsuni).

Se da la frigider cateva ore dupa care se taie si se serveste.

Sa trecem la treaba si sa vedem care sunt ustensilele, ingredientele si cantitatile, dar si pasii necesari pentru a prepara un delicios tort de morcov.

Carrot Cake (Tort cu morcov)

Un tort delicios pentru orice sarbatoare
Servings 12 portii
Timp pregatire 1 hour
Timp gatire 1 hour

Echipament

  • 1 Mixer
  • 1 Razatoare
  • 1 tocator
  • cateva boluri
  • 1 tava de tort
  • 1 spatula
  • 1 cantar bucatarie
  • 1 vas de masurat lichid
  • 1 Cantar de bucatarie
  • 1 cutit de paine, lung

Ingrediente

Blatul de tort

  • 350 g morcov
  • 250 g faina
  • 200 g zahar tos de preferat zahar brun
  • 100 g migdale sau nuci
  • 4 oua mari
  • 120 ml ulei
  • 100 ml lapte sau kefir
  • 1 lingura scortisoara
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic praf de copt

Crema

  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g unt
  • 250 g mascarpone
  • 120 g zahar pudra
  • esenta de vanilie sau de rom
  • fructe de padure

Instructiuni

Pregatirea blatului

  • Se incinge cuptorul la 180 grade
  • Intr-un bol se sparg ouale si se mixeaza cu zaharul brun pana se obtine o crema.
  • Se adauga uleiul si laptele sau kefirul si se amesteca cu o spatula, pana se omogenizeaza.
  • Intr-un alt bol se amesteca faina cu sarea, praful de copt si scortisoara.
  • Morcovii se spala si se dau pe razatoarea mica
  • Nucile sau migdalele se toaca marunt cu un cutit sau se dau la robotul de bucatarie si se amesteca cu morcovul ras, intr-un alt bol
  • Se amesteca morcovii si nucile cu crema de ou.
  • Se pune crema peste faina, treptat, amestecand pana se omogenizeaza.
  • Se unde o tava de tort neaderenta cu unt si se toarna crema.
  • Dati la cuptor timp de 45 minute pana cand blatul este copt. Faceti testul scobitorii. Daca mai este nevoie, mai lasati cateva minute la copt.
  • Scoateti blatul pe un platou.

Prepararea cremei

  • Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, moale.
  • Se pune untul intr-un bol si se amesteca, cu un tel, cu mascarpone, cu frisca lichida si cu zaharul pudra.
  • Se adauga putina esenta de vanilie sau de rom.
  • Se freaca bine cateva minute pana se omogenizeaza.

Montarea tortului

  • Cand blatul este racit se taie in sectiune cu un cutit lung.
  • Se intinde jumatate din crema peste partea de jos a tortului si apoi se pune deasupra cealalta parte.
  • Restul de crema se intinde uniform peste tort si peste margini.
  • Se orneaza cu fructe de padure.
  • Se da la frigider cateva ore dupa care poate fi servit
Meniu: Deserturi
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: carrot cake, tort, tort cu morcov, tort cu morcovi

Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!

Pentru alte retete de deserturi vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like 0
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close