Carnati de casa afumati si carne de porc afumata la tigaie

2.1K

Iarna e vremea carnii de porc afumate. Dupa ce se taie porcul si se prepara toate nebuniile acelea delicioase de carnati, sorici, jumari, toba si caltabos, carnea si carnatii se pun de obicei la afumat dupa care se pastreaza in pod sau beci, unde este rece si aerisit sau se pun in untura, bucati in garnita.

Atunci cand aveti pofta de o friptura de carnati de casa afumati sau de carne afumata, langa o mamaliguta, muraturi si un pahar de vin de casa rosu, incercati reteta aceasta.

La reteta aceasta nu se foloseste ulei si nici mirodenii deoarece carnatii sunt ei deja destul de grasi si lasa untura, iar cand se fac de obicei se pun mirodenii in ei.

Carnati de casa afumati si carne de porc afumata la tigaie

Portii 4 persoane
Timp pregatire 5 mins
Timp gatire 40 mins

Echipament

  • 1 cutit de carne
  • 1 tocator
  • 1 tigaie adanca / wok

Ingrediente

  • 2 carnati de casa, afumati
  • 600 g carne de porc afumata
  • 100 ml vin rosu
  • apa

Instructiuni

  • Se taie carnatii bucati de aproximativ 10cm lungime, dupa care se cresteaza cam la 1-1,5cm, nu prea adanc (nu ajungeti la jumatate), altfel se vor desface prea tare in tigaie. Carnea se taie felii de 1cm grosime.
  • Puneti o tigaie adanca pe aragaz, la foc mic. Adaugati carnatii si carnea. Puneti apoi apa, cam pana la jumatate. Fierbeti timp de 20 de minute, cu capac.
    carnati de casa afumati
  • Luati capacul la o parte si apoi adaugati vinul. Lasati tot la foc mic, timp de alte 20 de minute, pana scade lichidul.
  • Serviti cu mamaliguta, muraturi si vin rosu de casa.
Meniu: Carne, Porc
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: carnati de casa, Carnati de casa afumati, carne de porc, carne de porc afumata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close