Carnati de casa afumati si carne de porc afumata la tigaie – deliciu de iarna
Iarna e vremea carnii de porc afumate. Dupa ce se taie porcul si se prepara toate nebuniile acelea delicioase de carnati, sorici, jumari, toba si caltabos, carnea si carnatii se pun de obicei la afumat dupa care se pastreaza in pod sau beci, unde este rece si aerisit sau se pun in untura, bucati in garnita.
Atunci cand aveti pofta de o friptura de carnati de casa afumati sau de carne afumata, langa o mamaliguta, muraturi si un pahar de vin de casa rosu, incercati reteta aceasta.
La reteta aceasta nu se foloseste ulei si nici mirodenii deoarece carnatii sunt ei deja destul de grasi si lasa untura, iar cand se fac de obicei se pun mirodenii in ei.
Cum se prepara carnati de casa afumati si carne de porc afumata la tigaie
Procedeul este acelasi ca la pomana porcului.
Se taie carnea de porc in bucati potrivite. Adaugati si carnati taiati rondele sau bucati mai mari. Puneti putina apa si putina untura intr-o tigaie adanca sau un ceaun si dati focul la potrivit. Puneti un capac peste tigaie.
Lasati sa fiarba carne cam 10 minute dupa care dati capacul la o parte si prajiti in continuare, pana se evapora apa iar carnea si carnatii sunt rumeniti.
Sa trecem la treaba si sa vedem care sunt ustensilele, ingredientele si cantitatile dar si pasii pentru a preparara carnati de casa afumati si carne de porc afumata la tigaie.


Carnati de casa afumati si carne de porc afumata la tigaie
Echipament
- 1 cutit de carne
- 1 tocator
- 1 tigaie adanca / wok
Ingrediente
- 2 carnati de casa, afumati
- 600 g carne de porc afumata
- 100 ml vin rosu
- apa
Instructiuni
- Se taie carnatii bucati de aproximativ 10cm lungime, dupa care se cresteaza cam la 1-1,5cm, nu prea adanc (nu ajungeti la jumatate), altfel se vor desface prea tare in tigaie. Carnea se taie felii de 1cm grosime.
- Puneti o tigaie adanca pe aragaz, la foc mic. Adaugati carnatii si carnea. Puneti apoi apa, cam pana la jumatate. Fierbeti timp de 20 de minute, cu capac.
- Luati capacul la o parte si apoi adaugati vinul. Lasati tot la foc mic, timp de alte 20 de minute, pana scade lichidul.
- Serviti cu mamaliguta, muraturi si vin rosu de casa.
Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!
Pentru alte retete si idei de preparate cu carne de porc vizitati sectiunea de aici.
Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.