Carnati cu mamaliga si muraturi – o reteta clasica romaneasca.
In piata unde merg eu sa fac cumparaturile este un magazin de sibieni, unde aduc tot timpul carne, paine si lactate proaspete. Printre carnatii care „iti fac cu ochiul” acolo sunt unii de casa de porc, mici, picanti si carnatii de oaie, uscati.
Cum intr-o zi am gatit mamaliga cu branza si smantana ca aperitiv, la felul principal am adaugat niste carnati cu muraturi. Rezultatul: farfuriile s-au golit aproape instantaneu.
Bineinteles, la aceasta reteta merg orice fel de carnati doriti precum si carne la gratar sau pastrama de oaie.
Dupa cum vedeti, nu am pus cantitatile pentru ca acestea depind atat de numarul de persoane cat si de cat de foame va este.
Cum se prepara carnati cu mamaliga si muraturi?
Faceti o mamaliguta din apa, malai si sare. Prajiti carnatii uniform, pe toate partile. Puneti apoi pe farfurie si serviti cu muraturi.


Carnati cu mamaliga si muraturi
Echipament
- 1 tigaie sau grill
- 1 cleste de bucatarie
Ingrediente
- carnati de porc
- carnati de oaie
- carnati de vita
- mamaliga
- muraturi
Instructiuni
- Pentru mamaliga, urmati pasii de la reteta de Mamaliga cu Branza si Smantana (link mai sus)
- Crestati carnatii de porc, cei grosi, cam la jumatate de centimetru. Carnatii de oaie se taie la o dimensiune care sa va incapa in tigaie sau pe grill (daca faceti la gratar nu e nevoie sa ii mai taiati). Lasati-i cateva minute pe fiecare parte, intorcandu-i din cand in cand, pana se rumenesc.
- Cand sunt gata serviti alaturi de mamaliga si muraturi sau simpli, cu mustar.
Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!
Pentru alte retete cu carne de porc vizitati sectiunea de aici.
Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.