Calamar pe grill
Cel mai bun calamar facut pe grill l-am mancat in Grecia. De fapt tot acolo am mancat cel mai bun peste si cele mai bune fructe de mare. In Bucuresti sau in alta parte in Romania nu am gasit aceeasi savoare. Probabil datorita prospetimii cele din Grecia a fost cu mult peste orice se prepara la noi

Calamar pe grill
Echipament
- 1 cutit
- 1 tocator
- 1 bol de sticla
- 1 grill
Ingrediente
- 4 calamari
- sare
- piper
- zeama de lamaie
- ulei de masline
- 3 catei usturoi
Instructiuni
- Calamarii ii puteti lua de la supermarket deja curatati si spalati, insa e bine sa ii mai spalati inca o data acasa, inainte de preparare. Asigurati-va astfel ca nu mai au pielite sau alte parti necomestibile.
- Puneti calamarul pe un tocator si cu un cutit ci faceti crestaturi cam la jumatate de centimetru distanta una de alta, si adanci cam pana la jumatatea grosimii calamarului. Ca sa fiti siguri ca nu taiati calamarul de tot (altfel o sa va iasa inele de calamar), puneti inauntrul lui un cutit mai lat. Pe partea netaiata crestati fin calamarul sub forma de romb.
- Din putina sare, uleiul de masline, cateii de usturoi pisati si din zeama de la lamaie faceti o marinata. Treceti calamarii taiati prin marinata, apoi puneti intr-un castron cu marinata peste ei, acoperiti si lasati la frigider intre 30 de minute si 1 ora.
- Incingeti un grill bine si puneti calamarii la facut, intorcand din cand in cand sa nu se arda. Cand sunt gata scoateti pe un platou si serviti.
.