Burger vegetal, cu soia

229

Burger vegetal cu soia este un preparat pentru vegetarieni (si nu numai) care se prepara foarte usor si este aproape la fel de gustos precum cel cu carne. Chifteaua poate fi preparata cu diverse leguminoase precum fasole sau linte, insa in reteta aceasta am folosit bucati de soia inmuiate in apa si apoi stoarse bine.

Compozitia are mai multe legume, precum ceapa, morcovi si ardei, dar si diverse mirodenii care imbogatesc gustul.

Mod servire burger vegetal

Serviti simplu, cu cartofi prajiti sau cu cartofi cu rozmarin la cuptor sau, de ce nu, cu preferatii mei: cartofi crocanti

Burger vegetal, cu soia

Burgerul vegetal cu soia este un preparat care poate inlocui cu succes burgerul cu carne, avand in acelasi timp un aport bun de proteine sanatoase.
Portii 8
Timp pregatire 30 mins
Timp gatire 20 mins
Timp total 50 mins

Echipament

  • 1 bol mare
  • 1 robot bucatarie
  • 1 cutit
  • 1 tigate neaderenta
  • 1 tava cuptor

Ingrediente

  • 150 g bucati / fulgi soia
  • 2 cepe
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei
  • 4 catei usturoi
  • 1 tulpina telina
  • 3 felii paine
  • ulei
  • sare
  • mirodenii
  • faina
  • 2 oua optional

Instructiuni

  • Incalziti apa si puneti fulgii de soia intr-un castron, acoperiti cu apa fiarta, la hidratat, timp de 10-15 minute
  • Curatati legumele si taiat-le bucati
  • Dati ceapa si usturoiul prin robotul de bucatarie si apoi caliti-o in tigaie, cu putin ulei.
  • Dati morcovii, telina si ardeiul prin robot si adaugati in tigaie, la calit.
  • Cand soia s-a hidratat scurgeti apa, stoarceti bine (aveti grija sa nu va ardeti) si dati-o prin robotul de bucatarie. Puneti in bolul mare.
  • Dati si painea prin robotul de bucatarie si adaugati in bol, impreuna cu legumele din tigaie.
  • Amestecati bine pana se omogenizeaza si adaugati cateva linguri de faina.
  • Puteti adauga si 2-3 oua in compozitie.
  • Faceti chifele mari, pentru burgeri. Le puteti praji in tigaie, in ulei, sau da la cuptor timp de 20-30 de minute.
  • Taiati o chifla in doua si puneti in ea sos de burgeri (maioneza cu ketchup), gem de ceapa rosie, salata sau rucola, felii de rosii si felii de castraveti murati.
  • Serviti simplu, cu cartofi prajiti sau cu cartofi cu rozmarin la cuptor sau, de ce nu, cu preferatii mei: cartofi crocanti
Meniu: Gustari
Bucataria: American, Romana
Cuvant cheie: burger, burger cu soia, burger vegan, burger vegetal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close