Burger cu ciuperci
Celor care prefera mancarea vegetariana (si nu numai lor) le recomand reteta aceasta de burger cu ciuperci.
Pentru acest burger fara carne aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- ciuperci – dau burgerului o textura carnoasa
- fasole – adauga un supliment nutritional si corpolent burgerului
- fulgi de ovaz – ovaz cu indice glutemic scazut, care ajuta la legarea celorlalte ingrediente
- ceapa si usturoi – aduc o savoare suplimentara
- mirodenii – pentru un gust mai bun
Mod de preparare burger cu ciuperci
Asadar, principalele ingrediente sunt ciupercile, ceapa, fasolea si usturoiul la care se mai adauga fulgi de ovaz maruntiti si mirodenii. Toate acestea se toaca, se calesc si apoi se formeaza burgeri care se dau la cuptor, sa se coaca si rumeneasca frumos.
Apoi se aseaza pe o chifla de burger peste care s-a asezat ceapa caramelizata, o frunza de salata iceberg, branza cheddar sau tofu, rosie si un sos de maioneza si ketchup cu castraveti murati. Neaparat se servesc cu cartofi wedges sau, de ce nu, cartofii mei speciali, facuti la cuptor (video in lista).
Sa trecem la treaba:


Burger cu ciuperci
Equipment
- 1 tocator
- 1 Cutit bucatar
- 1 bol de sticla sau inox, incapator
- 1 hartie de copt
- 1 tava de copt
- 1 robot de bucatarie
Ingredients
- ulei de masline
- 2 cutii fasole prefiarta
- 500 g ciuperci
- 2 cepe
- 3-4 catei usturoi
- 200 g ovaz
- mirodenii
- sare
Instructions
- Maruntiti ovazul in robotul de bucatarie
- Taiati ceapa si usturoiul marunt sau dati-o prin robot. Apoi caliti-le in ulei de masline.
- Taiati ciupercile cat mai marunt si adaugati-le in tigaie. Adaugati sare si caliti pana se inmoaie
- Puneti fasolea in bolul mare si zdrobiti-o cu furculita
- Adaugati ciupercile si ceapa din tigaie si amestecati.
- Puneti si mirodeniile si ovazul.
- Amestecati pana se obtine o compozitie consistenta.
- Dati o foaie de copt cu ulei de masline.
- Faceti chiftele si puneti-le in tava.
- Dati la cuptor la 200 grade timp de 30 de minute, intorcand chiftelele dupa 20 de minute.
- Taiati chiflele de burgeri in jumatate si prajiti-le putin in tigaie, in putin ulei de masline,
- Formati burgerul punand urmatoarele ingrediente in ordinea pe care o doriti: foaie de salata, ceapa caramelizata, chiftea, branza cheddar (sau tofu), o rondea de rosie, sos de burger.
- Cepa caramelizata se face din ceapa rosie, sare, zahar brun, otet de mere. Se caleste la foc mic pana se inmoaie.
- Sosul de burger se face din maioneza si ketchup, amestecate impreuna cu castraveti murati taiati marunt.
Video
Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!
Pentru alte retete de gustari vizitati sectiunea de aici.
Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.
Delicios! Reteta aceasta de burger vegetarian cu ciuperci este savuroasa, crocanta si foarte gustoasa. Sunt sigur ca atat vegetarianii, cat si cei mai putin preocupati de nutritie vor aprecia aceasta reteta. Reteta este usor de preparat si nu dureaza mai mult de 45 de minute. Bun gust tuturor!