Bulgur cu legume stir-fry

48

Acum cativa ani de zile am fost in Turcia unde am descoperit bulgur-ul, in sensul ca am mancat mai multe preparate facute cu bulgur. Il cautam de mai mult timp in magazinele din Romania (voiam sa fac niste tabouleh) dar nu se gasea decat in magazinele arabesti si turcesti.

Bulgurul se obtine din amestecul mai multor feluri de grau dar in principal contine grau dur si se foloseste mai ales in bucataria din Orientul Mijlociu. Poate fi un inlocuitor foarte bun la orez sau cus-cus.

Stir-fry este o tehnica de preparare a legumelor in bucataria chinezeasca. Practic se prajesc (fry) legumele in timp ce se amesteca (stir) intr-o tigaie adanca (wok).

 

Bulgur cu legume stir-fry

Timp pregatire 30 mins

Ustensile

  • 1 bol de sticla
  • 1 cutit legume
  • 1 tocator
  • 1 tigaie wok

Ingrediente

  • 200 g bulgur
  • 500 ml supa de legume
  • sare
  • piper
  • curcuma
  • boia dulce
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • 100 g brcoccoli
  • 100 g porumb
  • 100 g fasole verde
  • 100 g mazare

Instructiuni

  • Dati drumul la aragaz la foc potrivit.
  • Puneti supa de pui sau de legume intr-o oala incapatoare, pe foc.
  • Spalati bine bulgur-ul si adaugati-l in oala.
  • Lasati la foc mic, cu capacul pus, sa se prepare. Daca e nevoie mai adaugati apa.
  • Verificati din cand in cand daca este fiert (aveti grija sa nu il fierbeti prea mult, altfel devine prea moale).
  • La final puneti mirodeniile (sare, piper, curcuma, curry, paprica) si mai lasati 2-3 minute.
  • Cat timp fierbe bulgurul spalati legumele, curatati-le si taiati-le bucatele.
  • Puneti un wok pe aragaz, la foc mare. Adugati 2-3 linguri de ulei de masline.
  • Puneti legumele pe rand: intai cele mai tari (morcov, ardei), prajiti-le 1-2 minute si apoi adaugati treptat cele mai moi (fasole, mazare, broccoli, porubul etc).
  • Cand sunt gata atat bulgurul cat si legumele mutati-le in wok si amestecati-le. Mai preparati 1-2 minute si, daca e prea uscat, mai adaugati niste apa sau supa.
Tip preparat: Garnituri
Bucataria: Araba
Cuvint cheie: bulgur, bulgur cu legume, stir fry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close