Ati mancat vreodata Budinca de paste cu branza dulce si stafide? Cel mai probabil, da. Este un preparat destul de intalnit si foarte apreciat, mai ales de catre copii.
Preparatul contine cateva ingrediente: paste, branza dulce, oua, zahar si stafide (sau alte fructe confiate). Modul de preparare este simplu si la indemana oricui.
Cum se prepara budinca de paste cu branza dulce si stafide?
Branza, de preferat, trebuie sa fie dulce, proaspata, marunta. Daca e prea tare dati-o pe o razatoare mare. Daca este prea „uscata” puteti sa mai adaugati niste smantana. Apoi amestecati-o cu 1-2 linguri de zahar. Puneti si un plic de praf de copt.
Stafidele se pun intr-un castronel cu apa cat sa le acopere si se lasa la hidratat 10-15 minute.
Ouale se bat si se amesteca si ele cu 1-2 linguri de zahar si un plic de zahar vanilinat.
Se amesteca apoi branza cu ouale si stafidele pana se omogenizeaza.
Pastele se fierb in apa cu putina sare, jumatate din timpul de pe instructiuni. Eu folosesc de obicei paste de tip melci sau scoici.
Se unge o tava (sau o cratita) neaderenta cu unt si se toarna compozitia de budinca, intinzand uniform.
Dati la cuptor timp de 30 de minute sau pana se rumensc frumos deasupra.
Sa trecem la treaba si sa vedem care sunt ustensilele, ingredientele si cantitatile dar si pasii pentru a prepara o delicioasa budinca de paste cu branza si stafide.


Budinca de paste cu branza dulce si stafide
Equipment
- 1 oala
- 1 tava de copt sau cratita neaderenta
- 1 bol de sticla mare
- 2 boluei de sticla, mici
- 1 furculita
- 1 strecuratoare
Ingredients
- 1 punga paste melci sau scoici
- 600 g branza dulce
- 8 linguri zahar
- 4 oua
- 1 plic zahar vanilinat
- 1 plic praf de copt
- 50 g stafide
Instructions
- Puneti stafidele la hidratat intr-un bol mic, cu apa, 10 minute.
- Sfarmati branza cu mana in bolul mare sau dati-o pe razatoare.
- Adaugati 4-5 linguri de zahar, plicul de zahar vanilinat si plicul de praf de copt
- Adaugati stafidele si amestecati.
- Bateti ouale in celalalt bol de sticla si adaugati restul de zahar.
- Amestecati apoi ouale cu branza.
- Fierbeti pastele jumatate din timpul de la instructiuni si apoi scurgeti apa
- Amestecati pastele cu compozitia de branza si ou.
- Puneti-le in tava sau cratita neaderenta si dati la cuptor la 180 de grade timp de 30 de minute.
- Verificati daca s-au gatit, altfel mai lasati la cuptor cat mai e nevoie (5-10 minute)
Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna la briosa de cozonac si fructe de padure!
Pentru alte retete de deserturi vizitati sectiunea de aici.
Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.