Budinca de paste cu branza dulce si stafide

618

Ati mancat vreodata Budinca de paste cu branza dulce si stafide? Cel mai probabil, da. Este un preparat destul de intalnit si foarte apreciat, mai ales de catre copii.

Preparatul contine cateva ingrediente: paste, branza dulce, oua, zahar si stafide (sau alte fructe confiate). Modul de preparare este simplu si la indemana oricui.

Budinca de paste cu branza dulce si stafide branza dulce

Cum se prepara budinca de paste cu branza dulce si stafide?

Branza, de preferat, trebuie sa fie dulce, proaspata, marunta. Daca e prea tare dati-o pe o razatoare mare. Daca este prea „uscata” puteti sa mai adaugati niste smantana. Apoi amestecati-o cu 1-2 linguri de zahar. Puneti si un plic de praf de copt.

Stafidele se pun intr-un castronel cu apa cat sa le acopere si se lasa la hidratat 10-15 minute.

Ouale se bat si se amesteca si ele cu 1-2 linguri de zahar si un plic de zahar vanilinat.

Se amesteca apoi branza cu ouale si stafidele pana se omogenizeaza.

Pastele se fierb in apa cu putina sare, jumatate din timpul de pe instructiuni. Eu folosesc de obicei paste de tip melci sau scoici.

Se unge o tava (sau o cratita) neaderenta cu unt si se toarna compozitia de budinca, intinzand uniform.

Dati la cuptor timp de 30 de minute sau pana se rumensc frumos deasupra.

Budinca de paste cu branza dulce si stafide stafidejpg

Sa trecem la treaba si sa vedem care sunt ustensilele, ingredientele si cantitatile dar si pasii pentru a prepara o delicioasa budinca de paste cu branza si stafide.

Budinca de paste cu branza dulce si stafide

Un preparat clasic dulce de paste cu branza dulce, stafide si zahar.
Servings 6 persoane
Timp pregatire 20 minutes
Timp gatire 30 minutes
Timp total 50 minutes

Equipment

  • 1 oala
  • 1 tava de copt sau cratita neaderenta
  • 1 bol de sticla mare
  • 2 boluei de sticla, mici
  • 1 furculita
  • 1 strecuratoare

Ingredients

  • 1 punga paste melci sau scoici
  • 600 g branza dulce
  • 8 linguri zahar
  • 4 oua
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g stafide

Instructions

  • Puneti stafidele la hidratat intr-un bol mic, cu apa, 10 minute.
  • Sfarmati branza cu mana in bolul mare sau dati-o pe razatoare.
  • Adaugati 4-5 linguri de zahar, plicul de zahar vanilinat si plicul de praf de copt
  • Adaugati stafidele si amestecati.
  • Bateti ouale in celalalt bol de sticla si adaugati restul de zahar.
  • Amestecati apoi ouale cu branza.
  • Fierbeti pastele jumatate din timpul de la instructiuni si apoi scurgeti apa
  • Amestecati pastele cu compozitia de branza si ou.
  • Puneti-le in tava sau cratita neaderenta si dati la cuptor la 180 de grade timp de 30 de minute.
  • Verificati daca s-au gatit, altfel mai lasati la cuptor cat mai e nevoie (5-10 minute)
Meniu: Deserturi
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: branza dulce si stafide, budinca de paste, budinca de paste cu branza dulce, paste, paste cu branza dulce, paste cu stafide

Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna la briosa de cozonac si fructe de padure!

Pentru alte retete de deserturi vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like 0
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close