Bruschetta este un aperitiv originar din Italia, constand intr-o felie de paine frecata cu usturoi si ulei de masline, coapta apoi in cuptor si peste care se pun diverse ingrediente: rosii sau alte legume, branza, carne.

Bruschetta cu prosciutto, rosii, rucola
Echipament
- 1 cutit
- 1 tocator
- 1 lingurita
Ingrediente
- 2 baghete sau ciabatta
- 8 felii prosciutto crud
- 2 rosii
- mozarella sau pasta de branza almette
- rucolla
Instructiuni
- Taiati bagheta sau ciabatta in lungime. Curarati cateii de usturoi de coaja si frecati apoi cele doua felii cu ei. Stropiti cu putin ulei de masline.
- Incingeti cuptorul la 180 grade si puneti intr-o tava cele doua felii. Lasati la copt timp de cateva minute, pana se rumenesc.
- Scoateti din cuptor, puneti deasupra mozarella sau crema de branza, rosiile taiate cubutele sau felii subtiri, rucola si feliile de prosciutto. Taiati apoi in felii mici si serviti.