Briose cu spanac si branza – ceva verde si sarat mai deosebit
Cand ai in frigider cam 2 kilograme de verdeturi (stevie, leurda, spanac, loboda, leustean, ceapa verde) trebuie sa te gandesti repede ce faci cu ele, altfel in 1-2 zile incep sa se vestejeasca.
In situatia asta ne gaseam duminica pe la pranz dupa ce am primit un “transport” de la mama soacra, asa ca ne-am apucat sa le dramuim: o parte pentru o ciorba de loboda, o alta pentru salata si restul… restul nu mai stiam ce sa facem cu ele. Initial ne-am gandit la o placinta, dar cautand pe net ne-a incantat o reteta de briose cu spanac si branza, un aperitiv sarat care merge foarte bine cu o bere rece (sau, dupa caz, cu un spritz de vin).
Reteta am adaptat-o putin in sensul ca i-am adaugat mai multe ingrediente.
Cum se prepara briose cu spanac si branza?


Briose cu spanac si branza (by Mami)
Equipment
- 2 Boluri mari
- Mixer
- Spatula silicon
- Tava briose
- Razatoare
- Cutit bucatar
- Recipient masurare lichide
- Cantar de bucatarie
Ingredients
- 500 g spanac
- 4 buc oua
- 700 g faina
- 500 ml iaurt
- 400 g branza
- 75 g masline
- 1 buc ardei capia
- 1 buc ardei iute
- 50 g unt
- 120 ml ulei de masline
- 2 plicuri praf de copt
- sare
- piper
- boia dulce
Instructions
- Incalziti cuptorul la 180 grade
- Se toaca verdeturile marunt, ardeii se curata de seminte si se taie cubulete.
- Branza se da pe razatoarea mare
- Se bat ouale intr-un bol mare si incapator si se amesteca cu iaurtul si uleiul.
- Se amesteca faina cu praful de copt.
- Se combina apoi toate ingredientele pana se obtine o compozitie omogena.
- Se ung doua forme de cate 12 briose cu unt si se umplu cu compozitia.
- Se dau la cuptor timp de 30-40 de minute (sau mai mult, dupa caz), verificand din cand in cand sa nu se arda. Cand sunt gata, briosele se lasa 5 minute sa se raceasca in forme dupa care se scot din forme.