Briose cu spanac si branza

1.3K

Briose cu spanac si branza – ceva verde si sarat mai deosebit

Cand ai in frigider cam 2 kilograme de verdeturi (stevie, leurda, spanac, loboda, leustean, ceapa verde) trebuie sa te gandesti repede ce faci cu ele, altfel in 1-2 zile incep sa se vestejeasca.

In situatia asta ne gaseam duminica pe la pranz dupa ce am primit un “transport” de la mama soacra, asa ca ne-am apucat sa le dramuim: o parte pentru o ciorba de loboda, o alta pentru salata si restul… restul nu mai stiam ce sa facem cu ele. Initial ne-am gandit la o placinta, dar cautand pe net ne-a incantat o reteta de briose cu spanac si branza, un aperitiv sarat care merge foarte bine cu o bere rece (sau, dupa caz, cu un spritz de vin).

Reteta am adaptat-o putin in sensul ca i-am adaugat mai multe ingrediente.

Cum se prepara briose cu spanac si branza?

Briose cu spanac si branza (by Mami)

O reteta relativ simpla dar foarte gustoasa de briose cu spanac si branza. Sunt sigur ca le veti savura impreuna cu un pahar de bere sau vin rece.
Servings 24 people
Timp pregatire 30 minutes
Timp gatire 30 minutes
Timp total 40 minutes

Equipment

  • 2 Boluri mari
  • Mixer
  • Spatula silicon
  • Tava briose
  • Razatoare
  • Cutit bucatar
  • Recipient masurare lichide
  • Cantar de bucatarie

Ingredients

  • 500 g spanac
  • 4 buc oua
  • 700 g faina
  • 500 ml iaurt
  • 400 g branza
  • 75 g masline
  • 1 buc ardei capia
  • 1 buc ardei iute
  • 50 g unt
  • 120 ml ulei de masline
  • 2 plicuri praf de copt
  • sare
  • piper
  • boia dulce

Instructions

  • Incalziti cuptorul la 180 grade
  • Se toaca verdeturile marunt, ardeii se curata de seminte si se taie cubulete.
  • Branza se da pe razatoarea mare
  • Se bat ouale intr-un bol mare si incapator si se amesteca cu iaurtul si uleiul.
  • Se amesteca faina cu praful de copt.
  • Se combina apoi toate ingredientele pana se obtine o compozitie omogena.
  • Se ung doua forme de cate 12 briose cu unt si se umplu cu compozitia.
  • Se dau la cuptor timp de 30-40 de minute (sau mai mult, dupa caz), verificand din cand in cand sa nu se arda. Cand sunt gata, briosele se lasa 5 minute sa se raceasca in forme dupa care se scot din forme.
    Briose cu spanac si branza 3
Meniu: Aperitive
Bucataria: Franceza
Cuvant cheie: aperitiv, branza, briose, spanac

 

Like 33
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close